avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de comodat auto intre frati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de comodat auto intre frati

O persoana ofera unui frate o masina pentru uzul personal.
1. Trebuie incheiat in mod obligatoriu un contract de comodat auto?
2. Un contract de comodat auto incheiat intre parti este suficient (neincheiat la notar sau avocat)?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:14, 10 Martie 2016
Pentru a exista opozabilitate fata de terti comodatul ar trebui macar incheiat la avocat.
Intre frati nu trebuie sa existe un inscris, actul juridic fiind valabil incheiat.
Multumesc!:)
O problema poate exista doar atunci cand un frate ar sustine ca celalalt frate i-a furat masina si atunci ar fi bine sa aiba un comodat ca sa nu se poata sustine asa ceva.
Adica fiind un inscris sub semnatura privata intre frati, scris de comodant exclude orice suspiciune de furt.
Nu este cazul! Ideea este ca masina este utilizata de cel care a platit-o dar actul de v/c este incheiat pe numele fratelui din motive ce tin de administratia financiara (amenzi neplatite).:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat taie taie Buna ziua, Am o nelamurire: o persoana fizica detine un spatiu, proprietatea sa ,pentru activitate comerciala.Aceasta persoana are o societate comerciala si ... (vezi toată discuția)
Masina schimbata fara nici un document! csokatu77 csokatu77 Buna dimineata. Fratele meu a avut o masina Passat 2.0 tdi inmatriculata pt numele mamei mele,din cauza asigurari.Acum cateva saptamani fratele meu a schimbat ... (vezi toată discuția)