avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament si masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament si masina

Buna seara,
In data de 24 februarie a.c a murit tatal sotului meu. Mama lui a decedat in 2002. Inainte de a muri sotia, socrul meu a achizitionat o masina si un autoturism. In 2008 socrul meu s a recasatotit, dar bunurile sunt achizitionate inainte de casatoria cu dumneaei. Sotul meu are rugamintea la dvs sa i transmiteti cum se procedeaza in acest caz cu succesiunea. Bunurile se vor imparti intree actuala sotie si copilul decedatului sau fiind achizitionate inainte de casatorie cu aceasta bunurile raman copilului? Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: feliciaburducea , utilizator 19:20, 11 Martie 2016
Bunurile se vor imparti intre sotia supravietuitoare si sotul dvs. Sotia mosteneste 1/4, iar copilul decedatului ( sotul dvs), 3/4.
Buna seara.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Sotului i s a promis de soacra mea ca nu are nici o pretentie, mai ales ca 8 ani de zile nu a platit nici o cheltuiala la apartament, speram ca asa va fi. Fara sa devin stresanta, v as mai deranja cu o intrebare: sotul meu vrea sa vanda apartamentul , ceea ce fara acordul dansei nu poate; daca nu se face succesiunea pe cale amiabila, prin declaratie notariala ca ea nu are nici o pretentie, cum se va proceda ca sotul sa reuseasca sa il vanda?!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Bună seara!doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)
Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)