avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz poprire pe salariu si pensie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz poprire pe salariu si pensie?

Buna seara. Tatal meu are niste popriri pe salariu si pe pensie. Are 2 creditori pe cap. din ambele parti ii se opresc pana la jumatare si din pensie si din salariu si din comisioanele pe care le castiga. Este corect? Inteleg ca legea spune ca daca exista mai multi creditori pot oprii pana la jumatate, dar chiar din toate veniturile? Jumatate din pensie, jumatate din salariu si jumatate din banii din comisoane? Puneti va rog sa imi spuneti cum ar trebuii sa fie?

Multumesc. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: bogdanA2012 , utilizator 13:15, 13 Martie 2016
jumatate din toate veniturile . Sunt anumite venituri pe care nu se poate infiinta poprire, insa nu se afla printre astea enumerate.
Multumesc pentru raspuns, dar totusi nu este corect, el practic nu ramane cu nimic in mana...Totusi am sa sunt la OPC.
Practic rămâne cu jumătate din fiecare venit.
Nu e de competenta anpc-ului.
Atunci de competenta cui este? Ca in instanta nu pot sa mai fac ca termenul a trecut de la primirea executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe contul de salariu ContSters188799 ContSters188799 cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet. salariul meu este de aprox. 1600 ron. de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am inaintat cererea de divort prin birou notarial la data de 11 Ianuarie 2012, care se va finaliza pe data de 13 Februarie 2012, ideea este ... ... (vezi toată discuția)
Poprire andreeasebi88 andreeasebi88 Buna ziua am primit un plic de la un birou executor cu proprire pe venituri in care scrie ca vor fi oprite sumele care intra la anumite bănci. În cursul ... (vezi toată discuția)