o firma intermediara din romania de plasare forta de munca in strainatate, emite la solicitarea politiei dar si pentru judecatorie, adeverinte din care rezulta ca ei nu sunt angajatorul persoanei despre care se cer informatii in diverse dosare penale, dar mentioneaza ca respectivul este angajatul unei companii norvegiene si are un salariu de baza de 500 euro/luna si o diurna totala pe luna de 3000 euro.
dupa mai multe cererei de-ale mele, ministerul justitiei primeste un raspuns din norvegia in care este specificat clar ca respectivul nu este angajatul companiei norvegiene.este angajatul companiei x dar nu al partii norvegiene si nu a fost niciodata.aceasta companie are in toata lumea birouri.
acum o luna, in urma unui dosar de validare a popririi firma straina cu sediul in marea britanie, raspunde judecatoriei ca 3000 euro e salariu de baza si peste aceasta suma se adauga ore suplimentare, bani ptr transport si concediu.
cererea judecatoriei a fost indreptata catre biroul executiv central din marea britanie, iar raspunsul a fost trimis catre marea britanie de partea din singapore a acestei companii.
in urma acestor adeverinte fostul sot a fost gasit nevinovat pe motiv ca suma ce trebuia achitata ca si pensie de intretinere este diurna si nu salariu.iar demersurile facute de politisti catre compania straina nu au avut niciun rezultat, mentionandu-se acelasi lucru ca respectivul nu lucreaza ptr ei.
ce sanse ar avea o plangere penala impotriva intermediarului roman?
si daca o pot face pe art 244 alin 1 cpp si 322 art 1 cp.
nu este inselaciune?dar ce este?
daca firma inetermediara mentiona veniturile corect, fostul sot ar fi fost obligat sa plateasca pensia minorei la veniturile reale sau sa raspunda penal pentru neplata acestora.
veniturile au fost obtinute acum corect exact din statul in care a lucrat.problema este ca din cauza firmei intermediare, care a mintit in adeverinte, eu trebuie cumva sa redeschid acele dosare penale inchise.