avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... firma intermediara care incerca sa ascunda veniturile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

firma intermediara care incerca sa ascunda veniturile persoanei obligate la plata pensiei de intretinere minor

buna ziua.as dori un sfat de specialitate pentru urmatoarea situatie;in urma unei cercetari a politiei in baza art 305,firma intermediara de navigatie,a fost obligata sa raspunda ce fel de raporturi au existat intre ei si persoana acuzata de abandon de familie si care au fost veniturile nete ale acestuia intr-o anumita perioada.acestia raspund in 2010,la modul ca respectivul a efectuat un nr de 4 contracte ,fiind remunerat la bordul navei cu suma X euro ce reprezinta diurna.desi aceasta suma nu apare sub denumirea de diurna ci de salariu total pe luna,firma isi permita sa spuna acest lucru.in anul 2011 i se cer iar veniturile si firma raspunde ca persoana in cauza nu este salariatul lor.la insistentele politiei,intr-un final acestia raspund ca a efectuat un nr de 3 contracte pe care nu le pot atasa deoarece nu este salariatul lor si ca a avut un salariu de baza lunar de X euro asa cum le-a fost comunicat de firma angajatoare din norvegia.din carnetul de marinar reiese ca respectivul a efectuat si alte 3 contracte pe care aceasta firma nu le-a mentionat.am cerut prin mail firmei intermediare raspunsul oficial al celor din norvegia asa cum spuneau ca le-a fost comunicat ...numai ca la cererea mea de a rezolva pe cale amiabila aceste probleme,firma raspunde ca au trimis mail in norvegia si de indata ce vor avea un raspuns mi-l vor comunica.firma a incercat in permanenta sa ascunda veniturile acestei persoane.am suficiente motive ptr a actiona in instanta aceasta societate in conditiile in care exista 2 raspunsuri contradictorii ale firmei,ca au omis 3 contracte si ca au taraganat ancheta politiei in defavoarea minorei care nu a beneficiat de pensie de intretinere ?ce actiune ar trebui sa demarez in instanta impotriva acestei firme?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 13:15, 6 Decembrie 2011
Nu cred ca se pune problema faptului ca ,,minora nu a beneficiat de pensie de intretinere'' din cauza firmei intermediare, din moment ce instanta i-a stabilit minorei o pensie de intretinere in procent de 25 % din veniturile tatalui.
Sunteti absolut sigura ca cele 3 contracte la care faceti referire au fost semnate prin intermediul aceleiasi firme intermediare?
Daca dv cunoasteti angajatorul direct, de ce nu solicitati in instanta stabilirea pensiei de intretinere in suma fixa, nu procent, indicati angajatorul din Norvegia si solicitati relatiile direct de acolo?
da.cele 3 contracte au fost semnate prin aceeasi firma.(sunt deja in posesia unuia dintre contracte).cercetarile in acest dosar au durat aproape 2 ani si din cauza acestei firme care 5 luni la rand a raspuns ca el nu este salariatul lor.am deschis acum o actiune in instanta si voi vedea ce se va intampla vis a vis de pensia de intretinere.pe mine ma intereseaza cum raspunde firma ptr faptul ca a tras de timp luni de zile si a incercat in permanenta sa ii acopere veniturile raspunzand ba ca tot salariul reprezinta diurna..ba ca a avut un salariu de baza ...desi in permanenta acestei firme i s-au cerut veniturile ..nicidecum sal de baza din contract.instanta a stabilit 25% din venitul net lunar,dar firma intermediara a dat niste raspunsuri neclare si dupa foarte multe insistente.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
ContSters114133, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata desirelia75 desirelia75 o firma intermediara din romania de plasare forta de munca in strainatate, emite la solicitarea politiei dar si pentru judecatorie, adeverinte din care rezulta ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in legatura cu veniturile dintr-un proces penal abandon de familie din partea firmei intermediare ContSters114133 ContSters114133 am depus o plangere pentru neplata pensiei de intretinere minor la politie in iunie 2010 , a fost sanctionat de parchet cu amenda,am depus plagere la prim ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala irevocabila...si totusi nu este respectata...ce se mai poate face? ContSters114133 ContSters114133 buna seara tuturor! am si eu o problema legata de pensia de intretinere in favoarea minorei,pensie obtinuta pe calea ordonantei presedintiale introdusa in feb ... (vezi toată discuția)