avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Calcul greutate pentru taxa fond de mediu
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Calcul greutate pentru taxa fond de mediu

Buna ziua.
Am un produs: cutie carton, in care jucarie plastic, in care o bomboana. Producatorul declara gr.neta=gr bomboana=10 gr.
Restul pana la 40 gr brut este jucaria plastic + cutia carton.
Inseamna ca declar 30g la ambalaje? Nu stiu care este pozitia jucariei in aceasta ecuatie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 11:37, 11 Martie 2016
Avand in vedere ca jucaria vine ca un bonus la bomboana, iar scopul ei este de a se juca copilul cu ea si nu neaparat de a proteja bomboana (daca se dorea protejarea bomboanei se putea alege orice alt tip de ambalaj), din punctul meu de vedere jucaria respectiva nu este ambalaj. In concluzie tb. sa determinati (prin cantarire) greutatea cutiei de carton care reprezinta ambalaj. Nu stiu sigur care este pozitia dvs. dar doar daca sunteti importatorul acestor produse aveti obligatii la fondul pentru mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Declaratii afm laurastef89 laurastef89 Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti cateva informatii cu privire la obligativitatea declararii ambalajelor in urmatoarea situatie: Avem 2 firme: -firma ... (vezi toată discuția)
Import suplimente alimentare/sportive din ue Stane Stane Buna ziua! Pentru aducerea in tara a unor suplimente alimentare si sportive din cadrul Uniunii Europene, ce taxe se aplica? si ce autorizatii trebuie sa aibe ... (vezi toată discuția)