avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata la asociatie a unei instiintari trimisa altei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata la asociatie a unei instiintari trimisa altei persoane ?

Buna ziua ,
Am aflat cu stupoare de la asociatia de proprietary ca trebuie sa platesc pentru o scrisoare ( adresa ) trimisa cu ceva reglementari ISU , scrisoare pe care de altfel nu am primit-o.
Mi s-a spus ca trebuie sa ma interesez la posta de ce nu am primit acea scrisoare. La posta am aflat ca scrisoare a fost trimisa pe numele vechiului proprietar al apartamentului.
Intrebarea mea este :
de ce sunt obligat sa platesc acest serviciu ? Mai ales ca este trimis catre o persoana care nu mai este proprietar ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:59, 12 Martie 2016
Buna ziua,

De ce sa platiti pentru un plic (indiferent ce contine) adresat altei persoane?!
Eu nu as achita. Si ce treaba are Asociatia cu asta?
N-aveti nicio obligatie sa platiti nimic din ce ati relatat mai sus.
In conditiile aratate de dvs. nu trebuie sa suportati dvs. costul scrisorii - asa ca daca apare ca si cost pe lista de plata, trebuie sa contestati suma.

Daca scrisoarea ar fi fost adresata pe numele dvs. si era o problema strict a dvs., introducerea chetuielii pe lista de plata nu ar fi fost o chestiune gresita - acest lucru depinzand de regulamentul intern al asociatiei.
Mi s-a mai spus ca scrisoarea a fost trimisa pe adresa de domiciliu si oricum trebuia sa platesc , ca sa scrie in legea 230
Ca daca nu platesc , mi se trece la penalizare ....
danutz1978 a scris:
La posta am aflat ca scrisoare a fost trimisa pe numele vechiului proprietar al apartamentului.

Poate ca ati cumparat recent apartamentul si nu ati instiintat asociatia, nu ati dus la asociatie copia actelor de proprietate ca sa se stie de dumneavoastra si sa va trimita scrisoarea pe numele dumneavoastra.
V-ati inscris la asociatie, in cartea de imobil, cu datele dumneavoastra?

Sunt proprietarul apartamentului din 2008 , am contract cu asociatia respectiva inregistrat pe numele meu , chitantele pentru plata sunt emise pe numele meu.
Totusi , de ce ar trebui sa platesc pentru un serviciu ( scrisoare) ce este cerut de altcineva ( asociatia de proprietari ) ?

Alte discuții în legătură

Dovada transmitere document Costica33 Costica33 Buna ziua, Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Completare art. 36 din legea 230/2007 bloc3c bloc3c referitor la completarea din legea 230/2007 art. 36 lit. g) prevede faptul că administratorul, persoană fizică sau juridică, are următoarea atribuție: ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva restantierilor coryzalia coryzalia Impotriva cui trebuie deschisa actiunea de recuperare a restantelor: a proprietarului sau a rezidentului din apart respectiv? Avem 2 situatii de restantieri: ... (vezi toată discuția)