Buna ziua! As vrea sa ma indrume si pe mine cineva. Ce anume trebuie sa fac in cazul in care parintii mei au sediul social al unui II declarat la locuinta pe care o detinem eu si sotul meu, dar aici nu se desfasoara niciun fel de activitate. Si acum trebuie sa declaram la impozite si taxe pentru a se calcula impozitul. Stiu ca trebuie sa facem un contract de comodat, dar mai este necesara cedarea unei camera din locuinta pentru sediu daca aici nu se desfasora niciun fel de activitate economica?
Daca este declarat sediu social in locuinta dvs.,inseamna ca exista deja un contract de comodat. La Registrul comertului este obligatoriu acest contract,altfel nu ar fi fost inregistrat I.I. Mai asteptati cateva zile,trebuie sa se publice in Monitorul oficial completarea si modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal.Exista in proiectul acestor norme,prevederi referitoare la calculul impozitului pe cladiri,aplicabile si in cazul dvs. Din acestea rezulta ca prin declaratia ce trebuie depusa la fisc,impozitul va fi la fel ca pentru locuinte rezidentiale..