avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor conform Legii-cadru nr.284/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor conform Legii-cadru nr.284/2010

Buna ziua,
unchiul meu, cadru MApN, a fost trecut in rezerva anul trecut, in iunie, si a fost anuntat printr-un comunicat al unitatii militare ca beneficiaza conform Legii-cadru nr.284/201 de un ajutor de 20 solde, conform vechimii pe care o are dar ca, in conformitate cu art.9 alin.(1) cap.I din OUG nr.83/2014 : " in anul 2015 aceste prevederi nu se aplica".Alti camarazi au apucat sa beneficieze de aceste solde, pana la suspendarea lor. Mai poate beneficia si unchiul meu de acest ajutor? Cum poate proceda? Trebuie sa apeleze la instanta? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 11 Martie 2016
Nici in 2016 nu se aplica acele prevederi , prin urmare, unchiul dvs nu are cum sa beneficieze momentan de acele solde chiar daca apeleaza la instanta.

Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare :
Art. 11.
(1) În anul 2016, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, a indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare neculai29 neculai29 Buna seara As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a ajutoarelor la trecerea in rezerva yoyosicoty yoyosicoty Potrivit art. 20 alin. 1 din Anexa VII la Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului plătit din fondurile publice, „la trecerea în ... (vezi toată discuția)