Buna ziua,
Ca urmare a unei probleme pe sarcina am concediu medical pana in 01.04.2016, data la care ar trebui sa intru in concediu prenatal. Va rog sa ma ajutati pentru a lamuri urmatoarele aspecte:
1. Ce se va intampla cu zilele de concediu legal aferente anului 2016?
2. Cand trebuie sa anunt angajatorul vis-a-vis de hotararea mea aferenta perioadei in care voi ramane in concediu de crestere copil (1 an sau 2)?
3. Cand trebuie sa depun documentatia pentru indemnizatie de crestere copil si informare asupra perioadei in care voi ramane in CO de crestere copil la Institutiile Statului?
Multumesc,
1. Concediul de odihna il puteti lua si dupa ce reveniti din concediul crestere copil (CCC).
2. Cu vreo 10 zile inainte faceti cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC (pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului).
3. - CCC se poate solicita incepand cu ziua urmatoare a ultimei zile de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal).
- Cererea si actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC le depuneti la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati intrat in CCC.
- Cererea tip si lista cu actele necesare le procurati de la Primarie.
Multumesc mult pentru raspuns.
Angajatorul meu solicita completarea cererii de intrare in CCC la momentul intrarii in concediu prenatal care pt mine inseamna 01.04.2016, insa eu as vrea sa mai aman acest termen. Puteti sa ma ajutati cu legea in temeiul careia as putea anunta angajatorul inainte cu 10 zile de depunerea dosarului pentru indemnizatie?
Multumesc,