avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas sau orice alt ajutor de la stat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas sau orice alt ajutor de la stat

Buna,

Tata a murit in data de 2 august de cancer. A avut pensie de 1000 RON si ajutor de persoane cu handicap (grav) de vreo 400 RON. Membrii familiei sunt sotia cu pensie de boala de vreo 400RON si fica de 27 ani. Ajutorul de inmormantare a fost in valoare de 1700 RON a fost primit si folosit tot (bineinteles ca nu este suficient pentru a ingropa pe cineva). Am citit diversele discutii despre pensia pentru urmas si am inteles ca nu se incadram la nici unul din cazurile enumerate.

Intrebarea mea este: mai am dreptul sa primesc vreun leu dupa urma decesului tatalui meu? Cineva mi-a zis ca se mai poate primii pensia + ajutorul de handicap luna in curs adica august (inca nu am primit nimic) si alta persoana mi-a zis ca ajutor de handicap il voi mai primii inca 2 luni dupa deces.

Multumesc
Olimpia
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:23, 6 August 2009
Trebuie sa primiti drepturile de pensie aferente lunii iulie 2009. Daca nu le-ati primit, mergeti pana la Casa de Pensii, la Serviciul "Plati Beneficii".

Daca mama dvs. beneficiaza de pensie de invaliditate gradul I sau II, indeplineste conditiile pentru a obtine pensie de urmas.

Dupa calcularea pensiei de urmas, mama dvs. poate opta pentru pensia cea mai avantajoasa, potrivit art. 74 din Legea nr. 19/2000.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas ff38 ff38 Buna ziua As dori sa stiu daca dupa decesului tatalui meu, beneficiar al unei pensii de limita de varsta, mama mea , beneficiara a unei pensii de ... (vezi toată discuția)
De la pensie de urmas la pensie pentru limita de varsta narual narual buna ziua intrebarea mea este:mama mea are pensie de urmas de boala si as dori sa stiu daca atunci cand ajunge la varsta de pensionare si asta ar fi in ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare - persoana cu handicap ContSters247838 ContSters247838 Buna ziua. As dori, daca se poate sa ma ajutati cu o serie de neclaritati. In urma cu aproximativ 6 luni (luna [u]octombrie 2011[/u]) se depune la casa de ... (vezi toată discuția)