avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas


Buna ziua
As dori sa stiu daca dupa decesului tatalui meu, beneficiar al unei pensii de limita de varsta, mama mea , beneficiara a unei pensii de agricultor, poate opta si pentru o pensie de urmas reprezentand o parte din pensia cuvenita tatalui.Mentionez ca nu este tutore sau curator legal. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 5 August 2009
Poate beneficia de pensia de urmas ,deoarece este o pesie legala ,este un drept al sau.
ralucastefan2007 a scris:

Poate beneficia de pensia de urmas ,deoarece este o pesie legala ,este un drept al sau.

#-o #-o #-o Intrebarea era daca un beneficiar al unei pensii de agricultor poate opta si pentru primirea drepturilor de pensie de urmas.

In Romania nimeni nu poate beneficia de doua pensii din sistemul public.
Potrivit art. 74 din Legea nr. 19/2000, sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.

Mama dvs. trebuie sa depuna dosarul pentru obtinerea pensiei de urmas aratand, in scris, ca opteaza pentru cea mai avantajoasa pensie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas a mamei stelutaracu stelutaracu Tatal meu a decedat in anul 2006 (el a beneficiat de pensie din cadrul asigurarilor de stat si pensie de veteran de razboi). In urma acestui eveniment , mama ... (vezi toată discuția)
O persoana poate beneficia si de pensie de urmas si de pensie de agricultor? orsanu2@yahoo orsanu2@yahoo in data de 10.04.2002 soacra mea a primit pensia de urmas[inainte avea pensia de agricultor],dar a trebuit sa renunte la pensia de cap.A lucrat 14 ani la cap ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ff38 ff38 Buna ziua As dori sa stiu daca dupa decesului tatalui meu, beneficiar al unei pensii de limita de varsta, mama mea , beneficiara a unei pensii de agricultor, ... (vezi toată discuția)