avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Incalcare legii protectiei datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Incalcare legii protectiei datelor cu caracter personal

Buna ziua. In urma cu ceva timp am facut un imprumut on-line. Eu imi facusem cont pe site-ul acestui IFN in urma cu cativa ani, cand inca locuiam in alta parte. Intre timp m-am mutat de acolo. Imprumutul l-am facut anul trecut cand deja locuiam la noua adresa si am actualizat si datele din contul meu on-line la acest IFN. Deoarece nu am reusit sa achit acest imprumut , IFN-ul de unde am facut imprumutul a inceput sa imi trimita notificari. Problema e ca trimite si la adresa veche si la cea noua. Cand am discutat cu un operator de-al lor, ca sa schimb adresa postala, ca sa nu mai trimita si la adresa veche, mi-a spus ca poate sa noteze si adresa postala noua, dar ca notificarile vor fi trimise in continuare si la adresa veche, pentru ca asa functioneaza sistemul la ei. Este normal acest lucru, nu incalca legea protectiei datelor cu caracter personal prin transmiterea la o adresa la care nu mai locuiesc a acestor notificari, care contin informatii personale, din moment ce eu am anuntat ca mi-am schimbat adresa? Oricine poate deschide acel plic si sa afle anumite informatii pe care sa le foloseasca ulterior pentru altceva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalina_P , utilizator 15:28, 4 Aprilie 2016
Nu exista ''asa functioneaza sistemul'' pentru ca sistemul de trimitere a corespondentei nu e pe baza de program informatic.
Scrieti-le ca daca nu iau in considerare cererea dvs. o sa-i reclamati la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Aveti nevoie de raspunsul lor scris pentru a face reclamatia.

Aspecte importante care trebuie reţinute de către persoanele vizate înainte de depunerea unei plângeri
Persoanele fizice ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate se pot adresa în scris Autorităţii de Supraveghere (ANSPDCP) în cazul în care apreciază că le-au fost încălcate drepturile prevăzute de Legea nr. 677/2001, cu condiţia:
- de a nu fi introdus anterior o acţiune în justiţie, cu acelaşi obiect şi aceleaşi părţi,
- numai după ce s-au adresat în prealabil operatorului reclamat.
Conform art. 25 din Legea nr. 677/2001, persoana vizată trebuie să se adreseze operatorului cu 15 zile înainte de a depune plângere la autoritatea de supraveghere.

Cititi tot ce scrie in acest link:
[ link extern ]

Acest model este cel potrivit pentru reclamatie, in caz ca va hotarati sa o faceti:
[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg.500/2011 kerekesmargo kerekesmargo art.2 alin(5) - Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizia scrisa de catre angajator. Eu ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal raduto raduto Buna ziua, Pentru a prelucra date cu caracter personal ale tertilor este necesara notificarea acestei institutii prin mijloacele pe care le agreeaza ... (vezi toată discuția)
Notificare pentru prelucrarea datelor cu caracter personal teodoraferoi teodoraferoi Cum se trimite aceasta notificare la Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal? Personal la sediu? sau prin posta? (vezi toată discuția)