avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara

Am adjudecat cota de 1/2 dintr-un imobil casa de locuit, am depus o cerere pentru punerea in posesie a cotei respective, instanta admite executarea silita de predare a imobilului reprezentat de cota de 1/ 2 din imobil, executorul mai depune o cerere de autorizarea intrarii in incaperi, cerere care este respinsa ca neintemeiata.
Cum procedeaza in acest caz executorul, cum intocmeste procesul verbal de predare primire a cotei de 1/2?

Multumesc

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 20:56, 11 Martie 2016
Buna seara,
In primul rand trebuie vazut motivul pentru care s-a respins cererea de autorizare intrare in incaperi. Presupun ca motivul respingerii il reprezinta faptul ca dvs detineti doar o cota ideala de 1/2, fara ca imobilul sa fie si efectiv partajat conform acestei cote. Mai precis nu detineti niste camere anume determinate pentru care sa se autorizeze intrarea.
Cred ca singura solutie este partajul, pentru a fi identificate si atribuite efectiv camerele si terenul aferent cotei dvs.
In cazul acesta executorul nu are dreptul de a intra in imobil daca cei ce locuiesc acolo nu doresc de buna voie sa predea cota de 1/2 ?
Nu poate intra executorul in imobil pentru ca nu a primit autorizatie de la instanta in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cartea funciara: refuz intabulare pentru ca nu e trecuta cota indiviza in actul de adjudecare madaenache madaenache Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri legate de problema pe care o am. Am cumparat la licitatie publica un apartament, ... (vezi toată discuția)
Problema evacuare sect 3,nu necesita aut patrundere? steaua581 steaua581 Buna Ziua, Am o executare care este in faza de evecuare. executorul jud. a facut cere autorizatie patrunderde (imobilul este in sect 3) deci la jud sect ... (vezi toată discuția)
Dosar evacuare, atributiile executorului? steaua581 steaua581 Buna Ziua, Din momentul in care ai adjudecat un imobil la licitatie executorul Jud. ce optiuni are de a evacua persoanele din imobil. spre exemplu executorul ... (vezi toată discuția)