avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca refuza eliberarea copiilor creditului si a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca refuza eliberarea copiilor creditului si a politelor de asigurare catre succesor

Buna seara,

As dori sa stiu daca mai exista un Regulament de creditare BNR in vigoare si daca nu, ce as putea sa invoc in conditiile in care banca imi refuza eliberarea unor copii integrale ale unui contract ipotecar.

Am mostenit intr-o cota partiala un imobil dar si un pasiv - provenit dintr-un contract ipotecar pe acel imobil.

Dintre cei doi titulari ai creditului, unul este inca in viata - iar banca sustine ca acesta sa fie de acord sa mi se elibereze copii, lucru care nu este oportun din considerente pe care nu le expun aici.

In baza unui certificat de mostenitor - care este baza legala pentru a invoca drepturile succesorului de a avea acces la documente?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IuliaPopescu , utilizator 10:46, 14 Martie 2016
Ca mostenitor si garant ipotecar practic, aveti evident dreptul la o copie a contractului. Insistati, faceti o cerere scrisa pentru a primi un raspuns scris.

Mai ales ca banca va trebui probabil sa faceti un act aditional la contractul de credit prin care sa se evidentieze noua structura a garantilor ipotecari..
Da, banca are aceasta obligatie de a va comunica situatia juridica deoarece ati preluat si activul si pasivul mostenirii.

Depuneti cerere in scris la banca si luati numar de inregistrare.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare se mostenesc de catre copii? iacobdragomir iacobdragomir Cum pot fi sistate taxele si comisioanele de intarziere de plata la termenul stabilit initial? Datoriile la banca se mostenesc de catre copii? (vezi toată discuția)
Sunt garant într-un credit ipotecar al fostului soț, în prezent decedat, cu care am un copil. ce se va întâmpla cu creditul? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Din 2008 eu impreuna cu fostul sot dupa casatorie am luat un credit ipotecar. Un apartament Dupa 9 ani am divortat iar acum a decedat in acident de ... (vezi toată discuția)