Buna ziua!
1. Am facut apel la o sentinta partaj bunuri comune. prin care eram obligat la plata sultei de 50000 lei.Din aceasta sulta eu am contestat 30000 lei.Am mai avut o cerere reconventionala care s-a respins la fond si prin apel eu am cerut din nou sa mi se acorde suma de 10000 lei respinsa la fond. Cat ar fi trebuit sa fie taxa de timbru in apel?
2 Daca fac cerere reexaminare taxa timbru trebuie sa astept recalcularea sumei sau platesc cat a stabilit initial instanta apoi cer restituirea diferentei platite in plus?
In adresa primita se vorbeste de 10 zile in care sa depun taxa timbru apoi mai jos scrie ca taxa se achita pana la primul termen de judecata. Care termen sa-l iau de bun?
OUG 80/2013
Art. 23. - (1) Cererile pentru exercitarea apelului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din:
a) taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta, dar nu mai putin de 20 lei; b) taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani, dar nu mai putin de 20 lei
(2) Apelul incident si apelul provocat se taxeaza potrivit regulilor prevazute la alin. (1).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa de timbru
Mirrella P.
Cineva a introdus o actiune vizand lezarea demnitatii umane (calomnia) impotriva mea, am formulat cerere reconventionala in cauza si la actiunea de fond, ... (vezi toată discuția)