avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua In luna ianuarie 2.008 am luat un credit de nev.personale pe timp de 10 ani de la o banca xSuma fiind de 29000.ron.Am platit ratele la zi mai mult de 4ani. ultima rata pe care am platito a fost in luna septemrie 2.012. in acel an am fost trimis in somaj.Acest credit a fost vindut unei firme de de rec.creanteCredit Plus(gulf)ldt In toti acesti ani am primit de la aceasta firma doar somati de plata. ulttimul plic pe care l-am primit a fost in anul2.015.08.in care era o oferta financiara de plata a cred.Dinluna septembrie 2.012. nu am platit nimic nici banci si nici firm.rec. plus nu am semnat nici un ang.cu aceasta firma de rec.creante.In acest an in data de12.03.2.016.am gasit pe portalul instantelor de jud. dosarul meu cu data de inregistrare09.03.2.016 de catre o soc.civila de exec.silita obiectul fiind Incuvintarea exec.silita a creditului. tot acola nu sa dat inca nici o hotarire judecatoreasca.Va rog frumos sami spuneti daca am dreptul la prescrierea creditului?Eu nu stiu daca sa dat incuv.exec.silita.cum pot afla?Daca sa dat mai pot face contestatie la exec. silita?Am sansa de o hot. in favoarea mea?va multumesc anticipat pentru ori care ar fi raspunsul.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:03, 12 Martie 2016
-din acel motiv va tot notificau , sa nu se prescrie creanta, creditorul e sanctionat cu prescriptia cand nu face demersuri....ori aici nu e asa, urmariti portalul instantei..., eu zic sa mergeti si sa discutati cu firma care a cumparat creanta, poate o rezolvati si amiabil, o varianta in care sa luam bani si sa nu i mai dam inapoi nu s a inventat, ca se mai poate ,,peria,, contractul de clauze abuzive asta e alta problema, fiti realista.....:)
Nu exista un" drept la prescriere", de aceea v-au notificat. ptr a intrerupe prescriptia,puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.Puteti merge la instanta ptr. a vedea dosarul, formulati cerere catre presedintele instantei in care aratati ca aveti calitatea de debitor in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie undita undita Buna ziua. va rog sa-mi spuneti in cazul in care primesc acasa un plic de la o firma rec.de creante bancare in care scrie de o ofera financiara,acordarea de ... (vezi toată discuția)
Despre prescrierea datoriilor ganeacristi ganeacristi buna am inteles ca prescrierea trebuie invocata. cum se invoca asta? cum se face? si daca executorul va cere incuvintarea instantei si va trece la poprire ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita mariapopescu1989 mariapopescu1989 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare in urmatorul caz. Am facut un credit in 2008 de nevoi personale pe 5 ani. Am achitat ... (vezi toată discuția)