avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma isi muta locatia, imposibilitate de a face ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma isi muta locatia, imposibilitate de a face naveta la noua locatie.

Firma la care lucrez se muta intr-o alta locatie care este foarte departe de domiciliul meu si astfel ma pune aproape in imposibilitatea de a mai ajunge la serviciu in noua locatie.
Eu nu doresc sa parasesc actualul loc de munca, insa in aceste conditii ce este de facut? Lucrez aici de opt ani.
Exista vreun articol de lege sau reglemantare in codul muncii care sa prevada aceasta situatie?
Ma pot da in somaj?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 13 Martie 2016
In conditiile in care se desfiinteaza actualul loc de munca si la vechea locatie nu vi se poate oferi alt loc de munca, atunci puteti beneficia de somaj, daca angajatorul va inceteaza activitatea prin desfiintarea locului de munca.
@ adixadi

1. Art.41 alin. 3 din Codul Muncii prevede ca, modificarea locului muncii reprezinta o modificare a contractului de munca si, prin urmare, o astfel de modificare nu poate efectua decat cu acordul partilor.

2. Angajatorul poate schimba in mod unilateral sediul social al societatii. In acest caz exista doua situatii posibile:
a) desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. Astfel, salariatii vor fi concediati in baza art. 65 C.mun. In acest caz , salariatii pot beneficia de somaj , in conditiile prevazute de Legea 76/2002.

b) nedesfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. Prin urmare, salariatul are urmatoarele posibilitati:
-sa isi continue activitatea la noul loc de munca exprimandu-si acordul in acest;
-sa obtina acordul angajatorului pentru incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor sau prin demisie. Nu se poate beneficia de somaj, in aceste situatii.
Situatia este asa cum nu ar trebui, pentru ca locul de munca nu se desfiinteaza, ci se muta; cu tot cu firma. Si din cate imi spuneti nu voi beneficia nici de somaj, ca sa-mi pot gasi mai linistit alt loc de munca. Nu mi se pare deloc justa aceasta situatie, ar trebui cuprinsa in lege pentru acordarea somajului, pentru ca nu are nicio vina angajatul in toata situatia de fata. Cred ca i-a scapat legiuitorului acest aspect atunci cand a facut legea.

Va multumesc.
adixadi a scris:

... Si din cate imi spuneti nu voi beneficia nici de somaj, ca sa-mi pot gasi mai linistit alt loc de munca. ...

In cazul incetarii contractului individual de munca prin acordul partilor sau prin demisie nu se poate beneficia de somaj.

In cazul desfiintarii postului, atunci se poate beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare departament intr-o multinationala lauricafl lauricafl Buna ziua! De curand s-a auzit ca se va desfiinta un post din cadrul unei multinationale. Acesta presupune 3 locuri de munca in fiecare locatie a acesteia. ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca ra_ina ra_ina Am o problema legata de locul de munca in sensul in care sunt in concediu prenatal, iar sucursala bancara la care sunt director se inchide, iar eu voi fi ... (vezi toată discuția)