avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bună,tatăl meu a decedat in anul 2000.A rămas o casă ,proprietari tata și mama 1/2.Dacă nu s-a făcut succesiunea timp de 15 ani,casa a devenit in totalitate mamei?Mai e necesar să facem succesiunea după tata?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:53, 13 Martie 2016
Este necesar sa faceti succesiunea si dupa tata la notar.
Ca sa mosteneasca numai mama prin acceptarea tacita a mostenirii trebuia sa se adreseze instantei. Daca nu a facut acest lucru, trebuie si dupa tata la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a murit. are mama vitregă drept de moștenire? Moștenire 01 Moștenire 01 Bună ziua va rog sa mă ajutați cu un răspuns. Tatăl meu a murit . Mama vitregă are drept de moștenire după tatăl și mama mea ? Mulțumesc (vezi toată discuția)