Buna ziua,
sunt angajata la o firma din mai 2008 cu contract de munca, pe care l-am primit gata semnat cu "semnatura mea", nu am avut plangeri din partea angajatorilor in ceea ce priveste munca depusa, din contra, am avut punctajul cel mai mare la evaluarea angajatilor.
Problemele au inceput sa apara in momentul izbucnirii crizei financiare cand patronii nu reuseau sa plateasca salariile ( intarzieri de cate 2-3 luni), in timp ce totusi se laudau cu diverse achizitii personale din aceeasi perioada ( masini, casa cu teren, obiecte, vacante), firma fiind singura lor sursa de venit.
In acest moment ei imi datoreaza 3 salarii, pe care nu stiu cand le voi primii, am anuntat intrarea in concediul de odihna din 17 august, mi s-a spus ca banii pt concediu nu se vor primii pentru ca nu au de unde.
Pe perioada 23-31 iulie, respectiv 3-7 august am fost in concediu medical din cauza unor probleme de sanatate, am ajuns in data de 5 august sa duc certificatele la firma, cand m-am simtit mai bine, si mi s-a spus ca nu era nevoie sa imi iau concediu medical, s-au simtit jigniti ca am dus acele certificate.
In aceeasi zi, in timp ce inca eram in perioada de concediu medical am fost informata ca se va renunta la serviciile mele, din cauza crizei se va restrange colectivul, si nu mai trebuie sa merg deloc.
Cand am zis de perioada de preaviz, s-a insistat sa nu mai vin, unul dintre asociati opunandu-se categoric cererii mele, mi s-a propus chiar sa fi avut perioada de preaviz in perioada concediului medical...
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra:
- nu am semnat nici un stat de plata de cand sunt angajata, contractul l-am primit gata semnat
- fisa postului nu am primit-o niciodata, nu am vazut-o, cand aduc vorba de contract mi se zice sa nu mai tot vb de el pentru ca, citez asociatii " nu dam doi bani pe el "
- plata salariilor nu s-a facut la timp, intarzieri foarte mari 2-3 luni
- am fost anuntata verbal ca sunt concediata, chiar cu o saptamana inainte ce concediul de odihna anuntat de mine
( am fost concediata inainte, ca sa nu mi se mai plateasca si acea perioada de concediu de odihna)
- mi se refuza perioada de preaviz
Cum procedez sa recuperez si banii si sa imi cer drepturile care mi-au fost incalcate?
Ce sanse am?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
ContSters98642 , utilizator
21:25, 6 August 2009