avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii 230/2007

Buna dimineata ,
Întrebare ;
În Legea 17/2016 se face referire la amenzile care pot fi primite de pana la 3000 lei dar nu spune clar cine plateste amenda ASOCIATIA / Presedintele ? daca platesete tot asociatia nu am facut nimic bun cu aceasta Lege .

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 13 Martie 2016
Sancţiunile pentru contravenţiile prevăzute la art.56 alin. (1) lit. a)-e) din Legea nr.230/2007 se aplică persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevăzută la alin. (1) lit. f) funcţionarilor publici sau personalului angajat al autorităţilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societăţilor furnizoare de servicii de utilităţi publice.

art.56 din Legeanr.230/2007
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neluarea de către proprietari, de către asociaţia de proprietari sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii şi a instalaţiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalaţii de alimentare cu apă, de canalizare, de încălzire centrală, de preparare şi distribuire a apei calde, instalaţii electrice şi de gaze, centrale termice, crematorii, instalaţii de colectare a deşeurilor, instalaţii de antenă colectivă, telefonie etc.) pe toată durata existenţei acestora;
b) neîndeplinirea atribuţiilor de către preşedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
c) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari;
d) schimbarea de către proprietar a destinaţiei locuinţei fără autorizaţiile şi aprobările legale;
e) modificarea aspectului proprietăţii comune, precum şi a elementelor constructive ale clădirii fără aprobările şi autorizaţiile legale;
f) neaplicarea sau nerespectarea prevederilor prezentei legi de către funcţionarii publici şi personalul angajat al autorităţilor publice locale şi centrale, inclusiv personalul regiilor ori al societăţilor furnizoare de servicii publice de utilităţi, dacă fapta nu a fost comisă în astfel de împrejurări încât să constituie infracţiune.
g) neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 48^1.
....
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua , Cine poate verifica o asociatie de proprietari si care sunt persoanele indreptatite sa face aceste verificari? Multumesc! (vezi toată discuția)
Despre infractiuni in administrarea unui bloc ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Puteti va rog sa-mi indicati si mie unde si ce as putea sa citesc care sunt infractiunile pentru care un administrator de bloc si un presedinte ... (vezi toată discuția)
Buget de venituri si cheltuieli mirceatintisan mirceatintisan Buna ziua! Ce lege, eventual articol reglementeaza obligatia de a avea \"buget de venituri si cheltuieli\" intr-o asociatie de proprietari? Ce sanctiuni poate ... (vezi toată discuția)