avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi

Sunt inregistrat cu amenzi de circulatie in valoare de 1380,amenzile avand peste 5 ani vechime,unele chiar 10 ani.as dorii sa stiu daca se m ai prescriu.am dorit sa platesc impozitul la masina si nu au vrut sa mi incaseze impozitul pana nu platesc amenzile.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:12, 13 Martie 2016
E posibil ca o parte din ele sa se fi prescris.
Depuneți o cerere scrisa ca sa va răspundă în scris.
Aveți dreptul de a va adresa și instantei.
Intrucat amenzile sunt creante fiscale care se fac venit la bugetele locale,termenul de prescriptie ptr. a cere executarea silita este de 5 ani.Puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.Potrivit Codului de Proc .Fiscala pe anul 2016 trebuie platite mai intai amenzile si apoi impozitele.
Depinde si ce a facut creditorul in acest timp.

E posibil ca unele creante bugetare sa nu se fi prescris daca au avut loc intreruperi ale termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie Ersin Dervis Ersin Dervis am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ? (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp de neplata a impozitului pe un teren,ti-l poate lua statul???? mihasava mihasava Buna seara...Am auzit ca exista o lege,prin care,statul iti poate lua terenul daca nu ai platit ceva ani impozitul ptr el...Imi poate spune cineva despre ce ... (vezi toată discuția)