avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrare in Concediu crestere copil+demisie+act ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrare in Concediu crestere copil+demisie+act aditional scolarizare

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:
-din data de 28 martie voi intra in concediul de crestere copil pentru restul perioadei ramase pana la implinirea varstei de 2 ani al copilului (sotul este cel care a intrat primul in CIC, alegand varianta cu 2 ani)
-am comunicat acest lucru la locul de munca in scris si am primit decizia suspendarii contractului de munca din data de 28 martie+adeverinta cu veniturile ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului
-nu am depus inca dosarul la primarie

Pana aici totul este in regula...
Dupa ce am anuntat angajatorul ca voi intra in CIC, m-am dus cu demisia la superiorul meu...demisia mi-a fost rupta in fata!
Nu are legatura CIC-ul cu demisia mea...efectiv nu mai vreau sa lucrez pentru aceasta companie.

In noiembrie 2015 am urmat o scolarizare pentru care am semnat un act aditional. In acest act aditional se stipuleaza ca daca parasesc compania pana in noiembrie 2016 (1 an)..ma oblig sa achit suma de xxx€
Bunnn...problema e ca eu incepand cu 02 martie am fost mutata disciplinar (nu a existat cercetare...mi s-a comunicat verbal) in alt departament unde aceste cunistinte dobandite in urma scolarizarii nu sunt de folos. Am semnat si noua fisa de post...mi s-a facut instruirea pentru noul post di etc..

Eu nu vreau acest nou post..si nici pe cel vechi...tot ce imi doresc este sa plec din aceasta companie...

Intrebarea si problema mea este:
Ma pot ei obliga pe mine sa platesc ceva in baza actului aditional semnat? Sau este nul, avand in vedere aceasta mutare "disciplinara"?
As vrea sa imi inchei orice socoteala cu ei pana in data de 28 martie, cand intru in CIC..

Sau..daca se accepta incetarea CIM cu acordul partilor (poate ii conving)..se anuleaza acest act aditional?

Cum scap eu de el...?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 15 Martie 2016
Acum o sa insist...cu scuzele de rigoare.
Nu este corect!
Eu am fost trimisa la o scolarizare...unde nu exista suport de curs. Am fost rugata (in scris si oficial) sa intocmesc eu manualul de scolarizare..pe baza cunostintelor mele deja avute si ce au adus ei in plus. M-am intors din acea delegatie si nu am lucrat pe acel "proiect" pentru ca perioada de scolarizare nu era terminata...am avut in tara prima scolarizare prin telefon...iar de a doua zi s-a luat hotararea sa fiu mutata...
Nu mi s-a transmis in scris aceasta mutare, ci doar verbal...m-am trezit cu un alt superior si intr-un post in care nu sunt calificata. Nu am fost deacord cu acesta mutare...nu a contat. Si tot eu sa le platesc lor? Este vorba de principiu...nu de suma...

Daca mi se desface CIM pe baza disciplinara (sunt creativa, gasesc eu un motiv sa fac pe nebuna si sa am un comportament ïnadecvat")...tot trebuie sa platesc?
NU VREAU..nu este corect...am dovezi ca eu am intocmit plan de scolarizare si manuale...ar trebui sa ma plateasca ei pt efort...nu?

In ce tara traim? offf :)

Multumesc..
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
kissemma, utilizator
Cand ati semnat acelact aditional, de ce nu ati avut aceste obiectiuni ?

Obligatia va revine si daca sunteti concediata in perioada stabilita prin actul aditional, pentru motive disciplinare, sau daca contractul individual de munca a incetat ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca lor, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.
Atunci ultima sansa...este sa nu aiba ei pretenti la plata scolarizarii?corect?
Sa gandeasca omeneste?
Intreb ca sa stiu cum abordez situatia...
Sau contractul e contract, indiferent de dorinta noastra (angajat si angajator)?
Lasand la o parte faptul ca acel act inseamna legea partilor - Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante. Acesta se modifică sau încetează numai prin acordul părţilor ori din cauze autorizate de lege (art.1270 C.civi.) -, se poate argumenta in favoarea dvs faptul ca, cunostintele acumulate in acel curs nu s-au putut materializa din cauza schimbarii domeniului de activitate.

Insa o discutie nu ar strica cu angajatorul pe aceasta tema.
Multumesc din suflet, acum stiu ce trebuie sa fac.
Voi avea o discutie cu angajatorul in acest sens. Sper sa fie intelegator :)

Alte discuții în legătură

Contract scolarizare neplatit la demisie cu acordul partilor. Mihaela_Control Mihaela_Control Buna ziua, In cazul in care un angajator scolarizeaza un angajat, si incheie un contract prin care se specifica faptul ca daca in termen de x ani angajatul ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa ccc 2 ani CarmenSimion CarmenSimion Buna ziua, Sunt interesata care sunt aspectele privind demisia dupa un concediu crestere copil pana la 2 ani?! 1.Pot sa mi dau demisia din prima zi de ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)