avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescrie datorie firma telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescrie datorie firma telefonie mobila

buna ziua!in 2010 mi s-a comunicat ca de pe o cartela de voce as fi facut cost suplimentar de date,la vremea aceea de 1000 dolari.le-am explicat ca nu aveam sa fac acest lucru deoarece cartela era intr-un telefon ce nu permitea accesul la net.dar...degeaba....si nu le-am platit.acum imi vin de la o firma de recuperare somatii ,suma ajungand la 13700 ron.pot fi executata silit pentru acesti bani sau datoria,dupa atatia ani s-a prescris?multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:06, 20 Aprilie 2017
termenul de prescriptie al datoriilor, altele decat cele catre stat, incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedura Civila.


www.avocatnet.ro/content/art...

Termenul este de 3 ani.
adica cei de la firma de recuperare nu ar trebui sa mai ceara acei bani?daca totusi se ajunge in instanta pot sa fac contestatie la o eventuala executare silita?
Cititi cu atentie articolul din link cum se procedeaza.
Am primit o înștiințare de la firma de recuperare creanțe prin care mi se aduce la cunoștință voi fi executata silit pe neplata unei datorii din 2009, datorie pe care nu o recunosc.
"dacă în termen de 5 zile de la primirea prezentei somații nu veți achita se va începe procedura de executare silita"
Mi se mai comunica cum ca executarea silita va fi efectuata intre orele 6-20,chiar și în lipsa datornicilor.
Ce e de făcut?
Mulțumesc
Luati in seama doar citatiile primite de la executor judecatoresc.
Notificarile de la firmele de recuperari folositi-le in alt scop dar cred ca hartia este cam dura, asa ca aruncati-le!:)

Cand veti primi de la executorul judecatoresc notificarea de executare silita o contestati la judecatorie in termen de 10 zile de la comuniare.

[ link extern ]

Si va bazati temeiul legal pe prescrierea termenului de actiune in executarea silita.

[ link extern ]

Apelati la ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita Sterecristina Sterecristina Buna ziua! Sotul meu a facut un credit la o banca acum 8 ani in urma pe numele lui pentru ca era angajat la stat ca sa o ajute pe sora lui care nu putea face ... (vezi toată discuția)