avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Restituire impozit pe cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Restituire impozit pe cladire

Vand o proprietate zilele acestea si cei de la taxe locale mi-au incasat impozitul pe tot anul pentru a elibera certificatul fiscal pt vanzare. practic am platit pentru 9 luni degeaba, pot sa fac cerere de restituire dupa ce ma mut la noul domiciliu si platesc impozitul pe noul apartament sau cum procedez?
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 07:56, 14 Martie 2016
Conform noului cod fiscal (L 227/2015) impozitul pe tot anul 2016 este achitat de catre persoana care la data de 31.12.2015 a detinut in proprietate imobilul respectiv. Cu alte cuvinte dvs sunteti platitorul de impozit pe tot anul 2016 pe proprietatea pe care o vindenti iar persoana de la care cumparati noul apartament este platitorul de impozit pe tot anul 2016 pentru apartamentul respectiv. Odata ce ati achitat impozitul pe proprietatea vanduta mai aveti doar obligatia declararii si impunerii noului apartament (fara alta impozitare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit masina luciaemilia luciaemilia am vandut masina in 20.12 2015 masina,si radierea s-a facut in 19.01.2016,mai trebuie sa platesc impozit si eu pe anul 2016 (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale 2016 MihaiLucian999 MihaiLucian999 Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea si sa-mi precizati daca , in conformitate cu prevederile Titlului IX din Legea nr. 227/2015 - Noul Cod fiscal , ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna , am un unchi care este persoana cu handicap accentuat si zilele astea a primit de la primarie o instintare prin care i se comunica ca are de platit ... (vezi toată discuția)