Vand o proprietate zilele acestea si cei de la taxe locale mi-au incasat impozitul pe tot anul pentru a elibera certificatul fiscal pt vanzare. practic am platit pentru 9 luni degeaba, pot sa fac cerere de restituire dupa ce ma mut la noul domiciliu si platesc impozitul pe noul apartament sau cum procedez?
Conform noului cod fiscal (L 227/2015) impozitul pe tot anul 2016 este achitat de catre persoana care la data de 31.12.2015 a detinut in proprietate imobilul respectiv. Cu alte cuvinte dvs sunteti platitorul de impozit pe tot anul 2016 pe proprietatea pe care o vindenti iar persoana de la care cumparati noul apartament este platitorul de impozit pe tot anul 2016 pentru apartamentul respectiv. Odata ce ati achitat impozitul pe proprietatea vanduta mai aveti doar obligatia declararii si impunerii noului apartament (fara alta impozitare).
Impozit pe casa
negru daniel
Buna , am un unchi care este persoana cu handicap accentuat si zilele astea a primit de la primarie o instintare prin care i se comunica ca are de platit ... (vezi toată discuția)