avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere bloc

buna ziua. am ceva probleme de niste luni bune cu persoanele din blocul meu care se leaga de venirea prietenului meu la mine din cand in cand, in general in weekend, de vineri pana duminica, sau de sambata pana duminica sau luni, foarte rar in alte zile, acestia dorind sa il trec la intretinere neaparat. Mi-au hartuit tatal foarte des, pentru ca el e proprietarul casei si el plateste intretinerea, ii solicita prietenului meu o dovada ca sta in alta parte si plateste intretinere (ceea ce nu stiu daca nu este cumva un abuz!), si nimeni nu tine cont ca eu si fiica mea suntem foarte des plecate de acasa, fiecare stand unele zile din saptamana la prietenul ei (spun ei ca asta nu conteaza, ca noi lipsim totusi atat de mult). Ce drept au sa faca asta? si ce drept au sa il treaca la intretinere de la ei putere? si sa ii solicite acea dovada? (si toate astea in conditiile in care in general, cei care fac galagie si tam tam, sunt cei care fac nereguli mari ei insisi (au persoane in chirie si nu le trec la intretinere, au gineri sau nepoti netrecuti la intretinere, etc). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 16:13, 14 Martie 2016
Doamna,
Treceti-l la intretinere, costa extrem de putin si terminati toate discutiile.
Cu aceasta ocazie, poate aveti si dvs. un cuvant de spus impotriva celor care ziceati ca au persoane in chirie si nu le trec la intretinere, au gineri sau nepoti netrecuti la intretinere, etc
Va multumesc pentru raspuns. Insa nu consider ca aceasta este solutia. Nu am de ce sa fac asta. Nu consider ca eu sau el comitem vreo ilegalitate. Si imi doresc sa se rezolve cf legilor. Din cate am discutat cu doua persoane ceea ce fac ei este un abuz, si nu am sa mai permit sa imi hartuiasca tatal mai intai, si apoi restul. Insa am nevoie de o opinie, un sfat al unei persoane care stie bine cum sunt legile in acest sens.
Doamna, nu exista prevedere legala in a fixa niste conditii dupa care sa se puna pe liste numarul de persoane. Totul se bazeaza pe declaratia pe proprie raspundere si, in cazul in care locatarii "uita" sa declare si alte persoane care mai vin sa locuiasca in apartament mai mult de 15 zile pe luna, declaratiile vecinilor. Sta la indemana presedintelui asociatiei sa judece spetele de la caz la caz.

Puneti pe hartie aceasta declaratie, subliniind faptul ca primiti vizite lunare de mai putin de 15 zile pe luna si inmanati-o presedintelui asociatiei. Sau discutati cu el, daca e cazul.
Va adresati strict presedintelui si faceti declaratie pe propria raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de locatari trece abuziv in plus o persoana la intretinere sorin_georgescu sorin_georgescu Buna Ziua, Va rog frumos sa ma ajutati din punct de vedere legal ce pot face atunci cand presedintele de bloc imi trece in mod abuziv, fara sa ma intrebe ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
In vizita cat poti sta fara sa te treaca la intretinere mimzy mimzy cat timp este permis sa stai in vizita fara sa te treaca la untretinere cu mai multe persoane este vreo lage sau un nr mazim de zile cat potzi sta ?va multumesc (vezi toată discuția)