avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc impreuna

Buna ziua,

se poate sa se fi discutat si sa existe pe forum un raspuns la intrebarea mea, dar recunosc ca nu prea am gasit sau nu am stiut sa caut mai bine.

Eu sunt impreuna cu un barbat , care are un baiat din alta casatorie. El este divortat cu acte, dar noi nu suntem casatoriti.

El inca mai locuieste cu fosta nevasta, neavand bunuri cumparate impreuna.

Intrebarea mea este: in acest caz, el este obligat la platirea pensiei alimentare?

Multumesc.

O zi placuta!


Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:52, 14 Martie 2016
Daca hotararea de divort il obliga la plata intretinerii, atunci trebuie sa o plateasca. Faptul ca cei 2 fosti soti locuiesc inca impreuna este nerelevant.
Buna,

au divortat la notar. Nu se specifica nimic, doarece ea pararise domiciliul cu copilul, dar a revenit in locuinta dupa 1 an. In acest timp, au fost deacord sa declare in acte , ca domiciulul copilului si al ei, este in casa sotului

Eu hotarat impreuna sa-i dea o suma N de bani, dar nu cred ca este trecuta undeva pe actele de divort.
Pai, v-ati raspuns chiar dvoastra. Nu exista o obligatie legala in acest sens.
Multumesc.

O zi placuta!
Intrebarea mea este: in acest caz, el este obligat la platirea pensiei alimentare?

Ce vreți sa știți mai exact, în ce sens întrebați, care este scopul?
Are obligația sa își întrețină în solidar cu mama, copilul. Ca plătește în natură sau ca da suma la cere s-au înțeles..contează mai puțin

Alte discuții în legătură

Divort, incredintare copil, pensie alimentara diana_ungureanu diana_ungureanu Buna ziua. Ma aflu in situatia de a cere ajutorul dumneavoastra. Sunt casatorita de 7 ani, dar in fapt suntem despartiti de 2 ani. Avem un copil minor in ... (vezi toată discuția)
Divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie anamaria_25 anamaria_25 Buna ziua fiti amabili,sunt casatorita de aproape 6 ani si avem un copil minor in varsta de 2 ani jumatate.am dori sa stim ce implica cele 2 proceduri(pe cale ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)