avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc impreuna

Buna ziua,

se poate sa se fi discutat si sa existe pe forum un raspuns la intrebarea mea, dar recunosc ca nu prea am gasit sau nu am stiut sa caut mai bine.

Eu sunt impreuna cu un barbat , care are un baiat din alta casatorie. El este divortat cu acte, dar noi nu suntem casatoriti.

El inca mai locuieste cu fosta nevasta, neavand bunuri cumparate impreuna.

Intrebarea mea este: in acest caz, el este obligat la platirea pensiei alimentare?

Multumesc.

O zi placuta!

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:52, 14 Martie 2016
Gasquet1990 a scris:

Daca stau parintii amandoi cu copilul? :O

in timp ce cel putin unul e intr-o alta relatie? DA
Nu e vorba de morala, ci de psihologie.
Cea mai mare speranta a copilului este impacarea parintilor sai, or in cazul de fata el primeste semnale confuzante, debusolante, uneori dezechilibrante, depinde de la caz la caz, de varsta si nivelul de dezvoltare emotionala a copilului, de ce stie realmente etc.

Am intalnit un singur astfel de caz, copila era traumatizata efectiv. S-a vazut tarziu, la 14 ani, atunci cand izbucnesc multe conflicte interioare si se indreapta catre relatia cu parintii.

Psihologii nu recomanda ca parintii despartiti sa ramana impreuna la unul dintre acestia la final de program de vizita ori sa mearga imporeuna in concedii cu copilul. Oricat de separati ar fi.
E recomandat ca, odata ce a aflat ca parintii sai se despart, copilul sa primeasca mesaje numai in acest sens. De aceea, uneori, vizitele in prezenta unui parinte pot face mult rau copilului. Daca ei se cearta, atunci nu ii valideaza identitatea sa interioara, daca se inteleg, ii renaste speranta impacarii parintilor si va avea o dezamagire repetata, constanta.
Oricum ar fi, nu e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, incredintare copil, pensie alimentara diana_ungureanu diana_ungureanu Buna ziua. Ma aflu in situatia de a cere ajutorul dumneavoastra. Sunt casatorita de 7 ani, dar in fapt suntem despartiti de 2 ani. Avem un copil minor in ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)