avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jandarmeria m-a gasit cu substante aparent interzise
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jandarmeria m-a gasit cu substante aparent interzise

Buna ziua,

Am fost prins vineri seara de catre politisti civili cu un plic cumparat de pe lipscani de praf rozaliu, habar nu am ce era in el. Ulterior a venit o masina de jandarmerie care m-a dus la sectie pentru a da o declaratie. In declaratie am scris cam asa:

In jurul orei 02:00 eram in centru cand un tip m-a abordat daca vreau sa cumpar contracost sumei de 20 de lei un plic negru cu praf rozaliu. L-am luat mai mult din curiozitate fara sa stiu ce era in el. In momentul prinderii plicul era desfacut urmand sa il ingerez la fel mai mult din curiozitate. :sorry: - mentionez ca nu am apucat sa consum deloc din el iar plicul a ramas ca proba la declaratie.

Nu am antecedente penale si nu mi s-a mai intamplat asa ceva niciodata. Nu stiu daca sa ma astept la un telefon sau nu. Ce sfaturi imi dati?

Multumesc!

djengi a scris:

L-am luat (...) fara sa stiu ce era in el. (...) urmand sa il ingerez la fel mai mult din curiozitate.
Nu stiu daca sa ma astept la un telefon sau nu. Ce sfaturi imi dati?

De unde stiti ca praful trebuia ingerat din moment ce nu stiti ce era in el? Avea instructiuni pe plic?
Daca era otrava de sobolani sau prafuri de la mam'mare pentru clisma?

Sfat, angajati-va un avocat! In mod sigur nu se dau "telefoane" drept premii la prinderea in flagrant.

Nu stiam, de aceea pur si simplu am presupus. Dupa cum spuneam, am fost dus la sectie, am dat o declaratie dupa care mi-au dat drumul. Inteleg ca nu se dau "telefoane" drept premii dar cred ca stiti la ce ma refer cand intreb, sa ma astept la un "telefon"?

Sunt curios care este procedura standard? In cat timp or sa ma sune si cand ar fi mai bine sa consult un avocat? Sa astept sa vad daca ma suna? Sigur or sa ma sune?

Inteleg frustrarea dumneavoastra din cauza ca eram in necunostinta de cauza si imi asum si greseala (eram sub influenta alcoolului si am facut o greseala), dar raspunsul dumneavoastra nu m-a ajutat cu mult... nu dispun momentan de fondurile necesare sa imi angajez un avocat, fiind mijlocul lunii salariul il iau abia la sfarsit.

Multumesc
De primit un "telefon" veti primi in mod sigur dar numai dupa ce se vor lamuri si ei despre ce fel de praf este vorba.
Va dati seama ca sunt profesionisti si nu vor risca sa va dea "telefonul" pana nu primesc un buletin de analiza de la un laborator specializat.
Ajutorul unui avocat este recomandat in conditiile in care consumul de 'prafuri" este considerat infractiune.
Poate ati fost inselat si in loc de prafuri cu efecte psihotrope ati primit prafuri care albesc dintii (bicarbonat de sodiu) sau care mureaza varza (de ex. sarea de Himalaya este roz;) )
Avand in vedere ca erati sub influenta bauturilor alcoolice un avocat va poate ajuta sa iesiti mai putin "sifonat" din aceasta situatie neplacuta.
Daca plicul contine substante interzise de lege veti fi chemat sigur la audiere la DIICOT.
Ar fi recomandabil sa aveti si avocat la momentul audierii ca sa nu enervati procurorul, mai ales ca acolo sunt si foarte sensibili...si ati putea sa va cauzati singur probleme juridice mai grave decat ati dori daca ati enerva procurorul de caz.
Multumesc mult pentru raspuns,

Si ultima intrebare (ar fi pentru prima data cand as fi fericit ca sunt inselat). Daca se descopera ca praful acela roz este intr-adevar o substanta ciudata interzisa, pot scapa fara dosar penal doar cu amenda? .. tin sa precizez ca atunci cand am deschis plicul parea foarte putin cantitativ, am mai citit ca si asta conteaza.

Multumesc cyan.

Alte discuții în legătură

Prins cu droguri din greseala de politie vally89 vally89 Buna ziua, acum cateva luni iesisem afara dintr-un club si aveam asupra mea 2 plicuri de praf, pana in 0,25 grame ambele cumparate de la un tigan in trecere, ... (vezi toată discuția)
Flagrant posesie marijuana Julian87 Julian87 In data de 07.02.2016 am fost prins cand fumam un \"joint cu marijuana \"pe strada (oras Bucuresti, sunt din Bucuresti) si vreau sa spun ca nu aveam nimic la ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa incep... relevanta probe biologice Sevalu Sevalu Am consumat \"prafuri\" (fostele legale) si am fost oprit in trafic pt. Defectiuni la sistemul d iluminare....iar probabil ca urmare a comportamentului meu am ... (vezi toată discuția)