Am fost prins vineri seara de catre politisti civili cu un plic cumparat de pe lipscani de praf rozaliu, habar nu am ce era in el. Ulterior a venit o masina de jandarmerie care m-a dus la sectie pentru a da o declaratie. In declaratie am scris cam asa:
In jurul orei 02:00 eram in centru cand un tip m-a abordat daca vreau sa cumpar contracost sumei de 20 de lei un plic negru cu praf rozaliu. L-am luat mai mult din curiozitate fara sa stiu ce era in el. In momentul prinderii plicul era desfacut urmand sa il ingerez la fel mai mult din curiozitate. :sorry: - mentionez ca nu am apucat sa consum deloc din el iar plicul a ramas ca proba la declaratie.
Nu am antecedente penale si nu mi s-a mai intamplat asa ceva niciodata. Nu stiu daca sa ma astept la un telefon sau nu. Ce sfaturi imi dati?
Pentru savarsirea infractiunii de cumparare sau detinere de droguri de risc pentru consum propriu riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, insa daca se dovedeste ca acel praf este incadrat la droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Va trebui sa va construiti o aparare eficienta pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, pentru ca in astfel de situatii atitudinea pe care o adoptati de la inceputul cercatarii penale poate face diferenta intre a obtine o pedeapsa cu executare sau o amenda.
@ djengi
" Quality Assurance Engineer "...Prietene, nu prea ai credibilitate. La pregatirea profesionala pe care o afisezi...sa fii atat de naiv...Si politistul acela in civil a venit asa, intr-o doara, si ti-a cerut sa intorci pe dos buzunarele...
Nu este exclus ca cel urmarit sa fi fost dealerul si intamplarea a fost ca tu sa cazi in plasa.
Si daca ai fi fost testat cu etilotestul, nu ai ( legal vorbind ) nicio scuza.
Frumos si explicit @cyan te-a pregatit...@AvocatAdelaBratulescu te-a incadrat..Fuguta la un avocat bun si cat mai cooperant cu organul de cercetare. Roaga-te la Doamne-Doamne sa intalnesti un procuror cu mila lui D-zeu, sa-ti acorde clementa si sa scapi doar cu o amenda.
....situatia este clara...deja sunt intocmite acte de urmarire penala pe numele dvs conform lg143/2000...la sectie ati semnat si PV de constatare a infractiunii de detinere de droguri de mare risc pt consum propriu...cand o sa sune tel pe care la-ti scris pe marginea declaratiei va sfatuiesc sa cooperati cu lucratorii BCCOB pt ca ei urmaresc balenele nu planctonul...cu respect