avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... I s-a luat TVA-ul firmei pt nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

I s-a luat TVA-ul firmei pt nedepunere declaratii

Va rog sa ma ajutati!
Este posibil ca finantele sa ia tva-ul pentru ne depunerea declaratiilor de catre contabilitate,fara sa anunte....
Ce-i de facut avand in vedere ca firma are international clientii,si am aflat intamplator de la un client nou ca nu am tva.
Contabilitatea?!? Am contract,a fost platita email-uri stau ca dovada ca a primit tot si a fost intrebata luna de luna daca a depus declaratiile etc.si mi sa spus ca da,normal.
Acum sa obtin tva-ul e totul d ela zero...+ alte clarificatii cu alta firma ce o am inactiva...se leaga de tot,trebuie clarificat tot pt a obtine din nou.
Este posibil asa ceva?
Eu imi fac datoria de contribuabil,firma este ok,nu am nimic de ascuns si acum sa fiu responsabil si sa platesc pentru altii?De ce am contabilitate daca eu sunt cel tras la raspundere?Asa orice contabilitate daca vrea sa-ti faca rau iti face,ca pana i vi tu de hac in instanta,mai intai te lupti sa-ti aduci firma la normal.
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 15:35, 14 Martie 2016
Buna ziua,
Da, se poate anula RO-ul firmei pe considerentul ca nu ati depus declaratiile respective, cum probabil vi s-a si intamplat.
Pentru re-dobandirea RO-ului va trebui depus formularul 088, il gasiti pe internet. (dar e mai complicat, in sensul ca primiti punctaj mic daca ati avut alte firme carora li s-a suspendat ro-ul, sau in lichidare, radiere, etc...)
In functie de ce contract si clauze aveti cu firma de contabilitate sau CIM, daca este o persoana fizica, o puteti actiona in judecata, cu siguranta undeva acolo in contract sunt prevazute atributiile de contabilitate si anume depunerea declaratiilor...daca aveti si probele de care spuneti (e-mailuri, etc...) aveti sanse s-o trageti la raspundere pentru prejudiciul produs (aici ma refer la faptul ca pe perioada suspendarii RO-ului nu va veti putea deduce TVA-ul, etc...)
Cel mai simplu ati fi putut-o verifica, fie ca e angajat fie ca e firma, daca i-ati fi cerut recipisele declaratiilor depuse.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 088 situatie andyn andyn Buna ziua, am o situatie. Am deschis o firma in noiembrie anul trecut si dupa ce am strans toate documentele pentru 088 timp de 2 saptamani, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva, prestari servicii intracomunitare delphi delphi Buna Seara, Am urmarit celelalte postari similare dar nu am gasit un raspuns concret, sper ca cineva sa ma lamureasca. Sunt PFA neplatitor TVA, prestez ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)