avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Autoturism PFA inregistrat pe persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Autoturism PFA inregistrat pe persoana fizica

o PFA are un autoturism pe care vrea sa-l inregistreze pe persoana fizica. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca? ii poare da procura unei alte persoane fizice care sa se ocupe de acest demers?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 08:55, 15 Martie 2016
Prevederi Cod fiscal art.68 alin.(4) lit.k) : în cazul activelor neamortizabile prevăzute la art. 28 alin. (4), cheltuielile sunt deductibile la momentul înstrăinării și reprezintă prețul de cumpărare sau valoarea stabilită prin expertiză tehnică la data dobândirii, după caz. Norme metodologice: 7. (1) Potrivit prevederilor art. 68 din Codul fiscal, în venitul brut se includ toate veniturile în bani și în natură, cum ar fi: venituri din vânzarea de produse și de mărfuri, venituri din prestarea de servicii și executarea de lucrări, VENITURI DIN VANZAREA SAU INCHIRIEREA BUNURILOR DIN PATRIMONIUL AFACERII, și orice alte venituri obținute din exercitarea activității, inclusiv încasările efectuate în avans care se referă la alte exerciții fiscale, precum și veniturile din dobânzile primite de la bănci pentru disponibilitățile bănești aferente afacerii, din alte activități adiacente și altele asemenea. În venitul brut se includ și veniturile încasate ulterior încetării activității independente, pe baza facturilor emise și neîncasate până la încetarea activității.Din cele de mai sus,rezulta ca se poate face vanzarea sau inchirierea autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical vinde un imobil ionescucarmen ionescucarmen Buna Ziua! daca un cabinet medical vinde proprietatea in care isi desfasoara activitatea, ce impozite plateste? multumesc (vezi toată discuția)
Emis facturi pe pf inchis. LIVIU HERLEA LIVIU HERLEA Am emis facturi ( acticv de servicii) dupa ce PF a fost inchis din oficiu de Camera de comert urmare a OUG 44/2008, ca urmare a neexprimarii optiunii pentru ... (vezi toată discuția)
Transfer stocuri pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)