avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin in mediu urban - acces auto si alte cateva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin in mediu urban - acces auto si alte cateva probleme

Am cateva probleme cu vecinul meu. Locuiesc in Bucuresti sector 3. Situatia e astfel: am un teren cu casa, cu acces la drum public. Langa mine am un vecin, cu acces la acelasi drum public. Gardurile insa nu sunt lipite, pentru ca printre noi "trece" o servitute lata de 6 metri, care deserveste alte proprietati. Si eu si vecinul avem drept de proprietate pe aceasta servitute, jumatate-jumatate. Eu am ales sa-mi fac poarta auto spre servitute in loc de drumul public, fiind mai lat spatiul disponibil. Acum au aparut mai multe probleme.

1. Vecinul si-a plasat o masina veche (oarecum abandonata, sta pe loc tot timpul) vis-a-vis de poarta mea, pe servitute si imi blocheaza partial accesul auto. I-am spus s-o dea mai in spate, dar zice ca "am dreptul sa fac ce vreau pe cei 3 metri din servitute". Ma indoiesc ca e chiar asa. Nu e vreo lege care sa reglementeze accesul pe servitute si folosirea servitutii? Are voie sa puna masina cum vrea el si sa-mi blocheze partial/total accesul? Are loc 20 de metri pe langa gard sa-si puna masina, dar vrea sa fie in dreptul portii mele.
2. Creste gaini in curte si canta cocosii la 5 dimineata. Ma indoiesc ca are un permis sau ceva legal pentru crescut gaini. Oare e legal sa cresti gaini in Bucuresti?
3. Tine o haita de 4 caini mari in curte, care fac miros si par a fi bolnavi si prost intretinuti. Nu cred ca i-a vazut vreun veterinar prea recent.
4. Spala mizeria de la animale in strada publica la fiecare 2-3 zile.
5. Depoziteaza materiale de constructii (mormane de pietris) pe servitute in cei 3 metri "ai lui". Se poate trece, dar din cauza lor nu-si da masina mai in spate, ca are munti de pietris.
6. (presupun ca nu exista acoperire legala pentru aceasta ultima problema, dar o mentionez oricum) Desi are curte mare, nu parcheaza nicio masina in curte. A depozitat munti de vechituri si materiale constructii, si pur si simplu nu mai e loc. Initial tinea 2 masini in curte. Acum, din 4 masini, pe toate 4 le parcheaza in afara curtii, incurcand traficul.

Am vorbit cu el, dar nu cedeaza la nimic. E dreptul lui sa faca "Ce vreau io". Nici nu functioneaza dialogul "ca de la vecin la vecin". E el singur pe lume cu tarlaua lui. E convins ca cei 3 metri latime din servitute ii apartin de drept si ii foloseste ca fiind ai lui.

Ce institutie as putea sa sesizez? Politia are ce-i face? Directia sanitar-veterinara?

In baza caror legi as putea sa-l reclam si la cine? Macar cu una daca as reusi sa fac in asa fel incat sa fie amendat, sa-l intimideze putin, sa mai renunte la practicile astea, ar fi super.
Cel mai recent răspuns: andreifuf , utilizator 22:28, 14 Martie 2016
Astfel de probleme sunt curente in cazul celor care locuiesc la casa si nu in imobile de locuit in comun si de regula se solutioneaza cu intelegere si cu toleranta
Fiind casa la curte este de inteles ca fiecare mai creste o gaina,un porc ,etc
Fiind casa la curte ,este de inteles ca fiecare incearca dupa posibilitati sa asigure siguranta,cu 1 cine sau mai multi
Daca apreciati ca vecinul va cauzeaza prejudicii,puteti sesiza autoritatea sanitar veterinara
Eu intrebam daca exista vreo solutie legala. Nu buna-intelegere, ca de asta m-am lamurit ca nu exista. Tocmai am spus ca nu functioneaza dialogul "de la vecin la vecin". L-am rugat de 2 ori in 3 luni sa dea masina in spate, si a mutat-o mai in fata, ca sa ma incomodeze mai mult.

Sunt pentru toleranta, dar nu merge cu acest vecin. Raspunsul lui e "fac ce vreau". Si nu, nu cred ca statul la curte inseamna crescut porci si gaini in mediul urban. Intrebam daca exista ceva, o lege, ceva UTIL. NU vreau sa depind de buna-vointa a acestui om.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. ... 011086G@lati 011086G@lati Buna ziua, Locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. La inceputul aleii este o proprietate mai mare, iar in spate alte doua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am casa la curte si am cedat la drumul de servitute ... Jydanul68 Jydanul68 Buna ziua,am casa la curte si am cedat la drumul de servitute 3 metri/25 metri lungime.Mentionez ca strada este privata, nu este data la stat sau ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)