Am cateva probleme cu vecinul meu. Locuiesc in Bucuresti sector 3. Situatia e astfel: am un teren cu casa, cu acces la drum public. Langa mine am un vecin, cu acces la acelasi drum public. Gardurile insa nu sunt lipite, pentru ca printre noi "trece" o servitute lata de 6 metri, care deserveste alte proprietati. Si eu si vecinul avem drept de proprietate pe aceasta servitute, jumatate-jumatate. Eu am ales sa-mi fac poarta auto spre servitute in loc de drumul public, fiind mai lat spatiul disponibil. Acum au aparut mai multe probleme.
1. Vecinul si-a plasat o masina veche (oarecum abandonata, sta pe loc tot timpul) vis-a-vis de poarta mea, pe servitute si imi blocheaza partial accesul auto. I-am spus s-o dea mai in spate, dar zice ca "am dreptul sa fac ce vreau pe cei 3 metri din servitute". Ma indoiesc ca e chiar asa. Nu e vreo lege care sa reglementeze accesul pe servitute si folosirea servitutii? Are voie sa puna masina cum vrea el si sa-mi blocheze partial/total accesul? Are loc 20 de metri pe langa gard sa-si puna masina, dar vrea sa fie in dreptul portii mele.
2. Creste gaini in curte si canta cocosii la 5 dimineata. Ma indoiesc ca are un permis sau ceva legal pentru crescut gaini. Oare e legal sa cresti gaini in Bucuresti?
3. Tine o haita de 4 caini mari in curte, care fac miros si par a fi bolnavi si prost intretinuti. Nu cred ca i-a vazut vreun veterinar prea recent.
4. Spala mizeria de la animale in strada publica la fiecare 2-3 zile.
5. Depoziteaza materiale de constructii (mormane de pietris) pe servitute in cei 3 metri "ai lui". Se poate trece, dar din cauza lor nu-si da masina mai in spate, ca are munti de pietris.
6. (presupun ca nu exista acoperire legala pentru aceasta ultima problema, dar o mentionez oricum) Desi are curte mare, nu parcheaza nicio masina in curte. A depozitat munti de vechituri si materiale constructii, si pur si simplu nu mai e loc. Initial tinea 2 masini in curte. Acum, din 4 masini, pe toate 4 le parcheaza in afara curtii, incurcand traficul.
Am vorbit cu el, dar nu cedeaza la nimic. E dreptul lui sa faca "Ce vreau io". Nici nu functioneaza dialogul "ca de la vecin la vecin". E el singur pe lume cu tarlaua lui. E convins ca cei 3 metri latime din servitute ii apartin de drept si ii foloseste ca fiind ai lui.
Ce institutie as putea sa sesizez? Politia are ce-i face? Directia sanitar-veterinara?
In baza caror legi as putea sa-l reclam si la cine? Macar cu una daca as reusi sa fac in asa fel incat sa fie amendat, sa-l intimideze putin, sa mai renunte la practicile astea, ar fi super.
Cel mai recent răspuns:
andreifuf , utilizator
22:28, 14 Martie 2016