avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere acte proprietate in baza unei chitante de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere acte proprietate in baza unei chitante de mana

Buna ziua,

In urma cu 20 ani printr-o sentinta judecatoreasca am intrat in posesia unui teren intravilan .Terenul este declarat la primarie si impozitat an de an. In 2016 se incearca sa se faca cadastru si intabularea lui.
Problema este ca unul dintre vecini care isi face cadastru a inceput masuratorile de pe terenul meu, astfel incluzand in parcela lui si cativa metri de la mine.
.Pana acum 2 ani nu avea acte pe teren si le-a ''fabricat '' acum pe baza unei chitante de mana . Asa zisa persoana de la care a cumparat a murit de mult si nu avea urmasi, asa ca nu avea cum sa o cheme sa legalizeze tranzactia sau sa se judece cu ea.
In lipsa noastra vecinul ,in urma cu ceva vreme ,a intrat in curte si a masurat pamantul meu facandu-si in asa fel actele incat sa includa si partea din parcela mea .A chemat niste martori binevoitori si si-a rezolvat problema. Acum are pe teren cat si in acte suprafata exacta, ceea ce inseamna ca intai a masurat si pe urma a facut actele. Suprafata pe care o detine este de cateva mii de metri si este imposibil sa nu ai diferente.
Intrucat vom ajunge sa ne judecam , pentru ca mi se pare dubioasa intrarea in posesie ce pasi am de urmat si la ce autoritati ma pot adresa.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 21:34, 14 Martie 2016
actiune in revendicare formulata la instanta.

consultati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru teren MiricaG MiricaG Am un teren intravilan cu casa pe el, am cadastru si intabulare, in cartea funciara scrie ca am mai mult cu 10 mp din masuratori( e mai lat cu 30 cm si mai ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)