avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actiune in instanta - solicitare daune accident auto ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actiune in instanta - solicitare daune accident auto de la vinovat

Buna ziua,
In 2013 am avut un mic accident care s-a finalizat pe cale amiabila. Mi-am asumat vina, am oferit asigurarea celui pe care l-am acrosat in trafic, am mers impreuna la service a doua zi pentru constatarea daunelor si totul parea a se fi rezolvat.
Acum, dupa aproximativ 3 ani, am primit o citatie prin care cel pe care l-am acrosat in trafic ma actioneaza in instanta, atat pe mine cat si pe compania de asigurari, pentru plata reparatiei masinii sale. In plangere, persoana respectiva mentioneaza ca firma de asigurari refuza plata reparatiei, pe motiv ca apreciaza ca el a fost vinovat de producerea acelui accident si nu eu.
Ar exista posibilitatea ca plata reparatiei sa cada in sarcina mea atat timp cat am avut o polita de asigurare valabila?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
rodicaneagu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters359816 , utilizator 14:58, 21 Martie 2016
In niciun caz nu riscati sa cada in sarcina dvs plata reparatiei !
Spuneti-mi va rog si cum ar trebui sa tratez aceasta problema... sa-mi angajez un avocat sau sa las sa se judece in lipsa mea?
Reclamantul (persoana care v-a dat in judecata) trebuie sa se judece numai cu societatea de asigurare intrucat aceasta, prin contractul de asigurare, s-a obligat sa despagubeasca persoanele pagubite in urma unor accidente de circulatie care s-au produs din vina dvs.
Depuneti la dosar o cerere in acest sens.
Prevedera conform careia numai societatea de asigurare e obligata a intrat de curand,accidentul s-a produs acum 3 ani .
La primul termen chemati in garantie societatea de asigurare la care aveati polita valabila la data accidentului si/sau depuneti anterior o cerere la dosar .
Potrivit legii asigurarilor, persoana vinovata de accident este citata obligatoriu in instanta in calitate de intervenient fortat.
Dvs trebuie doar sa sustineti ca aveati o polita RCA valabila si evenimentul s-a produs asa cum s-a consemnat in constatul amiabil.
Societatile de asigurare cauta orice tertip sa refuze plata unei despagubiri si de aceea partea vatamata a fost nevoita sa ajunga la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat in dauna auto a-nicoleta a-nicoleta In urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie, cu pagube materiale, am incheiat constatare amiabila si acum m am trezit cu o citatie de la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)
Problema polita asigurare auto rca MeMyselfandI2 MeMyselfandI2 Buna ziua Astazi am primit o citatie prin intermediul caria sunt chemat intr-un proces in calitate de interveninent, in proces cu o anumita persoana in ... (vezi toată discuția)