avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema polita asigurare auto RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema polita asigurare auto RCA

Buna ziua
Astazi am primit o citatie prin intermediul caria sunt chemat intr-un proces in calitate de interveninent, in proces cu o anumita persoana in calitate de reclamant pentru Fond-pretentii. Se mai mentioneaza faptul ca "cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE".
Mentionez ca e prima data in care sunt chemat intr-un proces, nu am mai avut niciodata de a face cu asa ceva. Este vorba despre un accident usor pe care l-am avut anul trecut, din vina mea. Am facut constatare amiabila cu celalalt conducator auto, iar ulterior am fost informat de catre acesta ca societatea mea de asigurari la care am RCA refuza sa-i plateasca daunele, astfel ca a fost nevoit sa actioneze in instanta societatea de asigurari.
As dori sa va intreb ce inseamna calitatea mea de "intervenient" si daca ma sfatuiti sa angajez un avocat pentru a face intampinare, ori pot face si eu insumi acest lucru. De asemenea, as dori sa va intreb ce se poate intampla daca nu fac aceasta intampinare? Ma pot prezenta la proces fara sa fac intampinarea? E o situatie destul de jenanta pentru mine, fiindca imi propusesem sa nu ajung niciodata in niciun fel de proces si totusi s-a intamplat pana la urma.

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:44, 28 Mai 2012
Asa cum ati spus si dvs., societatea de asigurare refuza plata despagubirii. Probabil ca societatea de asigurare a facut unele investigatii proprii (are acest drept) si a juns la concluzia ca accidentul nu s-a produs in mod declarat de catre conducatorii auto implicati in accident. Pentru solutionarea unei asemenea cauze este nevoie de ambii conducatori auto sa fie parte in proces. Din aceasta cauza instanta introduce in cauza si pe conducatorul auto vinovat (dupa procesul verbal al politiei) de producerea accidentului. Prin introducerea dvs. in cauza nu aveti nici calitatea de reclamant, nici de parat, ci de intervenient fortat.
Intampinarea este obligatorie, si nu prea :((, adica daca nu se face intampinare, instanta nu sanctioneaza acest lucru, singura problema este ca nu se mai pot ridica exceptii in eventualitatea ca aceste exceptii se vor puse in timpul procesului.
Odata cu citatia, ati primit si cererea de chemare in judecata, care contine capetele de acuzare.Pentru prima infatisare, depuneti intampinarea prin care aratati ca beneficiati conform legii de acoperire a daunelor de catre polita RCA valabila pe care o depuneti atasata in copie si solicitati ca asiguratorul sa raspunda in solidar cu dv.Probabil se va cere o expertiza neutra care sa constate datele exacte ale accidentului, cu probe tehnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat in dauna auto a-nicoleta a-nicoleta In urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie, cu pagube materiale, am incheiat constatare amiabila si acum m am trezit cu o citatie de la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! având calitatea de intervenient reclamant/intervenient ... mihaimaria mihaimaria Bună ziua! Având calitatea de Intervenient reclamant/Intervenient forțat am fost sfătuit că nu este obligatoriu să fac întâmpinare în momentul în ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, la cererea societatii reclamante sorin_c1 sorin_c1 Buna seara, Cu ceva timp in urma am primit o citatie, pentru a ma prezenta la un proces dintre doua societati de asigurare, in calitate de intervenient ... (vezi toată discuția)