avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Facta praeterita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Facta praeterita

Buna ziua,
In baza legii nr.42/1990 beneficiam de anumite drepturi, Legea nr.341/2004 pastreaza majoritatea drepturilor acordate de legea 42/1990 in plus acorda o indemnizatie reparatorie si categoriei de luptatori remarcati prin fapte deosebite. Dupa patru ani de la preschimbarea certificatului am intrat sub incidenta art.8 din legea 341/2004 si ulterior mi-a fost anulat/retras certificatul. Precizez ca certificatul obtinut in baza legii nr.42/1990 respecta in totalitate prevederile HG566/1996. Intrebare;
De ce nu mai pot beneficia de drepturile avute in baza legii nr.42/1990 ?
Teoria drepturilor câștigate SUSŢINE că „un drept câștigat nu poate fi pierdut”.
Practic prin cererea de preschimbare, un certificat atribuit conform legii este anulat de noua lege, ce opereaza DOAR preschimbarea certificatelor detinute.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 10:21, 18 Martie 2016
Nicio opinie !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor olimiha olimiha Buna seara, Noua lege a pensiilor va afecta legea 341/2004 privind drepturile financiare a celor care fac obiectul legii? Multumesc (vezi toată discuția)
Ce fac in continuare cu certificatul de revolutionar? mitamiki mitamiki Dupa multe drumuri am intrat in sfarsit in posesia noului certificat de revolutionar(am fost ranit la revolutie in zona Televiziunii Romane).NU AM BENEFICIAT ... (vezi toată discuția)
Idemnizatie revolutionar jhonybear jhonybear Buna ziua, as dori sa stiu daca: un revolutionar cu certificat de LUPTATOR REMARCAT PRIN FAPTE DEOSEBITE, reinnoit in iunie 2010, fara nici un venit, care nu ... (vezi toată discuția)