avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minciuni in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minciuni in proces penal

Intr-un proces penal pt furt auto , inculpatul a recunoscut furtul si a declarat ca a dezmembrat autoturismul, fiind obligat la plata unei sume stabilita de un evaluator auto si aprobata de instanta de judecata. Acum, am trecut la executarea silita, iar inculpatul in contestatia executarii spune ca are bunul si sa mearga executorul sa-l ridice. Chiar este posibil sa se minta in halul acesta si sa nu primeasca nicio alta pedeapsa? Cum as putea sa ma indrept impotriva lui pt aceste minciuni?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:05, 15 Martie 2016
Suspectii nu sunt obligati sa spuna adevarul si nu pot fi pedepsiti pentru ca in apararea proprie au debitat minciuni. Inteleg ca doriti sa recuperati bunul furat, insa tot poate fi executat silit pentru recuperarea cheltuielilor de judecata (daca a fost condamnat la plata lor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor in proces penal mihaela1985 mihaela1985 Vreau sa ma ajutati cu urmatoare problema. Exista un proces penal in curs de desfasurare pentru violare de domiciliu,tulburarea linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa? danaa1 danaa1 Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ! ContSters68188 ContSters68188 Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ... (vezi toată discuția)