avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare

Am mai pus o intrbare in legatura cu boxa,as vrea sa mai primesc cateva raspunsuri:
1)Partile comune la un fost camin de nefamilisti sant:
a)subsolul,acoperisul,holurile,(avem 3 incaperi 1)dusuri,2)spalator cu ghiuvete3)uscatorie(unde se usuca rufele)sant parti comune?
-In hol daca tine dulap este legal sau trebuie sa plateasca si ei o chirie ca si mine pentru boxa.
-In 2 camere din cele 3 au cate 1 sau 2 dulapuri se poate ca ei sa nu plateasca nimic si eu pentru boxa sa platesc?
-Mai sant cateva boxe facute in bloc la intrare in bloc, sub scara,astea nu sant parti comune?
-Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:06, 15 Martie 2016
1-Partile comune sunt spatiile din condominiu altele decat spatiile cu destinatia de locuinta
Subsolul,acoperisul,holurile,uscatoriile sunt parti comune
2-Conform disp L nr 230/2007 proprietarii nu pot schimba destinatia sau aspectul partii comune fara acordul asociatieid e proprietari
Nu este permis ocuparea partii comune cu bunuri proprietate personala,decat cu acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor
De regula,se incheie contracte de inchiriere
3-Inclusiv spatiile ingradite executate sub scara cu scopul utilizarii drept boxe sunt realizate pe partea comuna din condominiu si trebuie sa se supuna dispozitiilor mentionate,utilizare numai cu acordul vecinilor,al asociatiei de proprietari cu incheiere contract de inchiriere
Reveniti la prima postare si continuati discutia acolo pentru ca acolo ati primit raspunsuri si o sa mai primiti daca postati alte amanunte tot acolo.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dependintele blocului danmagda12 danmagda12 Cum pot afla destinatia unor dependinte de pe scara blocului?Boxele dintre etaje au fost folosite de catre cei de la parter timp de 27 de ani1961 -1989.Acum ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este ... DimitriP DimitriP Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este următoarea...... Niște persoane din asociația de proprietari unde locuiesc s-au ... (vezi toată discuția)