avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca minorul se afla in fapt la parintele care trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca minorul se afla in fapt la parintele care trebuie sa predea copilul si deschide proces pentru majorarea programului de vizita este admisibila actiunea?

In fapt, minorul se afla la parintele care solicita programul de vizita si nu la parintele la care minorul are stabilit domiciliul minorul.

Adica minorul se afla la parintele la care urmeaza a se ceda minorul dar minorul nu a fost inca cedat in fapt intrucat minorul nu vrea sa mearga la celalat parinte, respectiv la printele creditor.

Parintele debitor nu vrea decat un program de exercitare a legaturilor personale cu copilul mai mare decat cel acordat de o instanta care a dat un fel de program provizoriu si discriminatoriu in raport de ceea ce exista in practica judiciara.

Adica daca tatal are sanse sa obtina un program mai larg in mod normal si mama ar trebui sa aiba drepturi egale, maia ales atunci cand tatii nu fac absolut nimic pentru proprii copii iar mama isi da si sufletul pentru propriul copil.

Este sau nu admisibila sub aspect juridic actiunea prin care mama cere sa aiba drepturi de tata care nu se intereseaza de copil desi ea si-ar da si sufletul pentru copil.
Nu va luati dupa chestia ca, isi da sufletul ca este irelevanta...ca nu exista suflet conform justitiei...

S-a dovedit stiintific asa ceva?

Poate ca da, poate ca...nu...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:31, 15 Martie 2016
Sa va expun ce am priceput eu, fara a fii jurist de meserie. Copilul cu domiciliu la mama sta in fapt la tata, care solicita instantei un program de vizita. Oare am priceput eu bine? Sau e taman invers? da ce impedimente are mama de nu poate sa isi exercite drepturile? Nu mai exista justitite? Exista cai de atac. Adica de ce ma rog sa nu fie admisibil ca mama sa aiba drepturi egale cu tata? Sa inteleg ca dvs. in practica nu ati intalnit asemenea specimene? Ce sa se dovedeasca stiintific? Ca mama nu e ca tata si invers?:fight:Un avocat bun poate face ca imposibilul sa devina posibil fara a fii necesar ca totul sa aiba o explicatie stiintifica.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Justitiarul711, utilizator
Locuinta, intretinerea si legaturile personale se stabilesc in interesul minorului si sunt executabile de catre parinti. Daca mama, care urmeaza sa predea minorul in vederea mutarii acestuia la tata cf unei HJ definitive, doreste afectarea programului de legaturi sau afectarea obligatiei de intretinere date de aceeasi HJ definitiva, poate deschide o actiune in care mama are calitate procesuala activa, respectiv minorul are calitate procesuala pasiva.
Autoritatea de lucru judecat pana la dovedirea de schimbare de imprejurari ramane in vigoare. Ca atare de la minor trebuie sa vina o dorinta de majorare, ptr a se schimba ceva privind intinderea legaturilor personale.
Justiţiarule, un avocat "cu trecere" poate face imposibilul posibil, un avocat bun, chiar foarte bun, doctor în drept pe bune, (nu la Academia izmenară) este făcut praf de o judecătoare haretistă, care nu respectă nici o lege şi care e apărată de CSM, de Inspecţia judiciară şi de parchete.
Domnule avocat, dumneavoastră sunteţi un idealist, mă mir că după atâţia ani de practică, mai credeţi în minuni.
Faceţi acţiunea şi vedeţi ce se întâmplă. Poate nimeriţi la un judecător care a visat frumos noaptea şi vă admite acţiunea.
Justitiarul711 a scris:

Un avocat bun poate face ca imposibilul sa devina posibil fara a fii necesar ca totul sa aiba o explicatie stiintifica.

Cand orice logica nu poate exista in acel moment se poate discuta despre ceea ce pare sa fie posibil ca ori ceea ce este logic sa devina in orice moment ilogic instantaneu fara a exista o formula de logica...

Regula este cea enuntata de dvs. si care este ceva de necontestat sub aspect logic...dar cand logica este ceva ce nu se intrevede...apar astfel de intrebari...

Cand ceea ce este stiintific se considera nu ca exista...atunci inseamna ca orice este normal a se intampla...nu exista...

CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Martonze a scris:

Domnule avocat, dumneavoastră sunteţi un idealist, mă mir că după atâţia ani de practică, mai credeţi în minuni.
Faceţi acţiunea şi vedeţi ce se întâmplă. Poate nimeriţi la un judecător care a visat frumos noaptea şi vă admite acţiunea.

Nu ar fi o minune sa se intample ceva normal...
Si de aceea nu ma pot considera idealist...

Este adevarat ca o actiune avand ca obiect dreptul de vizita ar trebui respinsa asa cum s-a intamplat si cum a fost normal ( a se vedea linkul www.avocatnet.ro/content/for... .

Daca cel care are dreptul de a lua copilul la domiciliul sau nu poate avea dreptul la vizita, nu inseamna ca cel care nu are dreptul de a avea stabilit domiciliul minorului la domiciliul sau nu ar trebui sa aiba dreptul de a avea legaturi personale cu minorul in alt fel decat s-a stabilit anterior.

Adica cum am mentionat aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Discutia juridica variaza in functie faptul daca daca parintele la care se afla minorul are dreptul de a deschide proces pentru a obtine un program de vizita mai extins indiferent de imprejurarea ca copilul se afla la el dar conform legii acesta va fi preluat de celalat parinte.

Adica diferenta sub aspect juridic este majora intrucat daca cel ce avea stabilirea domiciliului minorului la el nu mai avea calitate procesuala activa, parintele care va preda copilul la celalat parinte ar avea dreptul la un drept de vizita extins pentru motivul ca, minorul va fi luat ( conform legii) de celalat parinte.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor cristigibraltar cristigibraltar buna ziua! am divortat de curand ,amiabil si fara multe discutii la tribunal insa nu am stabilit un program de vizita al minorului in varsta de 7 ani...eu mi ... (vezi toată discuția)