avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facilitati la angajare persoane peste 45 de ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facilitati la angajare persoane peste 45 de ani

Am angajat o persoana de peste 45 de ani aflata in evidenta AJOFM GALATI in luna ianuarie si am completat o conventie pentru obtinerea de facilitati.Acum 2 zile am primit o adresa de la AJOFM GALATI prin care sunt informat ca din cauza fondurilor insuficiente nu s-a aprobat conventia si...bla,bla ...trimitere la Legea 500/2002 ,dupa care:Fata de prevederile legilor mentionate solicitarile privind incheierea de conventii vor fi esalonate in ordinea inregistrarii in functie de sumele disponibile ,in intervalul de decadere specificat (12 luni).
Cum ramane cu sprijinul ...REAL pentru angajatori?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 19 Martie 2016
Puteti solicita sprijinul Agentiei Nationale pentru Ocuparea fortei de Munca, email:
anofm@anofm.ro
Multumesc mult ,o sa incerc ,dar cred ca e ...mama lui ...AJOFM Galati ...
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 95.
(1) Procedurile privind accesul la mãsurile pentru stimularea ocupãrii forţei de muncã, modalitãţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora vor fi elaborate de Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã, vor fi avizate de Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale şi vor fi aprobate prin hotãrâre a Guvernului.

(1^1) Masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a caror acordare se prevede, potrivit dispozitiilor legale, incheierea de contracte sau conventii cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca, se acorda in limita sumelor aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj cu aceasta destinatie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
...
Multumesc mult pentru raspuns.Inteleg in alin.1.1. ca sumele alocate ...s-au cam terminat ,incepand cu 27.01 2016 (Data la care am inregistrat contractul de munca in cauza).In rest ,nimic nou in materie de facilitati pentru angajatori (mari sau mici) ,vorbe goale ,ceva de genul ...o sa facem ,o sa gregem...ramane cum m stabilit...sau nu !
Nu cred ca aveau cum sa se termine in 27.01.2016 fondurile pentru asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie angajare absolvent cateldestept cateldestept Am fost azi la AJOFM pentru incheierea unei conventii de acordare a subventiei pentru angajarea unor absolventi. Am fost trimisa la plimbare, pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Subventie articolul 80 emilia2012 emilia2012 am depus un dosar la ajofm pentru acordarea subventiei conform art. 80 din legea 76, fara sa depasesc un an de la absolvirea facultatii. Mi s-a comunicat că ... (vezi toată discuția)
Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)