avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... subventie articolul 80
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

subventie articolul 80

am depus un dosar la ajofm pentru acordarea subventiei conform art. 80 din legea 76, fara sa depasesc un an de la absolvirea facultatii. Mi s-a comunicat că dosarul nu a fost aprobat intrucat nu erau fonduri la acel moment urmand ca ulterior sa se reanalizeze. Fondurile pentru acest articol au fost aprobate dupa ce s-a implinit un an de la absolvire motiv pentru care mi s-a transmis ca dosarul nu s-a mai aprobat. se mai poate face ceva? nu am vazut in lege astfel de prevedere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:26, 27 Noiembrie 2012
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 95.
...
(1.1) Masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a caror acordare se prevede, potrivit dispozitiilor legale, incheierea de contracte sau conventii cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca, se acorda in limita sumelor aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj cu aceasta destinatie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
...

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 52.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmânt în condiţiile art.80 din lege vor încheia cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, o convenţie conform modelului prevãzut în anexa nr. 15, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

(2) Termenul prevãzut la alin. (1) este termen de decãdere din dreptul de a beneficia de mãsurile de stimulare prevãzute la art. 80 din lege.

3. - Cu alte cuvinte v-au dus cu vorba pana au expirat cele 12 luni in care puteati sa incheiati conventie cu Agentia de Somaj.
- Cand s-au implinit cele 12 luni a primit si Agentia de Somaj fonduri (!?).
Exact! Cele 12 luni expirau in iunie 2012, cei de la Agentia de somaj au refuzat sa incheie conventia motivul fiind prevederile art. 95 din legea somajului, adica nu sunt fonduri. Din cate mi-au zis fondurile au fost alocate dupa luna iunie 2012. Dosarul a fost respins pentru ca au expirat cele 12 luni de la absolvire, cu toate ca a fost depus în termen.
Vă multumesc pentru lamuriri!
A fost legal refuzul de a incheia contractul din lipsa de fonduri? sau amanarea incheierii conventiei pana la obtinerea fondurilor?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
emilia2012, utilizator
La aceasta intrebare trebuie sa va raspunda un jurist de profesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare subventie angajare absolvent din motivul ''utilizarii integrale a bugetului anual al asigurarilor pt somaj'' raluca ionita raluca ionita Buna ziua! Am depus la ANOFM dosar pentru acordare subventie pentru angajare absolvent si am primit urmatorul raspuns: \'\'la data prezentei, datorita ... (vezi toată discuția)
Subventie angajare absolvent cateldestept cateldestept Am fost azi la AJOFM pentru incheierea unei conventii de acordare a subventiei pentru angajarea unor absolventi. Am fost trimisa la plimbare, pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Facilitati la angajare persoane peste 45 de ani ORIONIMPEX ORIONIMPEX Am angajat o persoana de peste 45 de ani aflata in evidenta AJOFM GALATI in luna ianuarie si am completat o conventie pentru obtinerea de facilitati.Acum 2 ... (vezi toată discuția)