avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neacordare subventie angajare absolvent din motivul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neacordare subventie angajare absolvent din motivul ''utilizarii integrale a bugetului anual al asigurarilor pt somaj''

Buna ziua!

Am depus la ANOFM dosar pentru acordare subventie pentru angajare absolvent si am primit urmatorul raspuns: ''la data prezentei, datorita utilizarii integrale a bugetului anual al asigurarilor pt somaj alocat anului 2014, nu se vor mai incheia conventii, conform art. 80 din Legea 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, pana la aprobarea suplimentara a bugetului anual al asigurarilor pentru somaj''.

Am urmatoarele intrebari:
1. ne-am documentat temeinic inainte sa depunem dosarul si nu am gasit nicaieri vreo precizare cum ca ar exista o limita pentru aceste fonduri; exista o baza legala pentru aceasta limitare?
2. apropo de ''pana la aprobarea suplimentara'' noi ce trebuie sa facem? Cum aflam cand se intampla aceasta ''aprobare suplimentara'' (pt ca nu-mi imaginez ca are grija ANOFM sa ne anunte...)?
3. Tinand cont ca am depus dosarul in iunie-iulie 2014, putem considera ca el va fi luat in considerare (pus in asteptare cumva) si ca atunci cand se va aproba buget suplimentar vom beneficia de subventie (pe baza aceluiasi dosar depus in vara 2014, fara sa mai trebuiasca sa facem nimic suplimentar, sa o luam de la capat cu depunerea dosarului)? Ca idee, si daca am depune din nou dosarul, nu cred ca am mai fi eligibili, pentru ca vor fi expirat lunile permise de la absolvire...

Multumesc!

Raluca IONITA
Strategic Point
Cel mai recent răspuns: raluca ionita , utilizator 13:42, 1 August 2014
Am patit si eu fix acelasi lucru. Raspunsul neoficial de la AJOFM a fost sa angajam acea persoana cu salariul de absolvent (1200 pe atunci) si sa asteptam sa aiba fonduri disponibile cand or avea si ne vor da pe lunile ramase daca ne mai incadram. Si cam atat. In rest nicio rezolvare...
Bineinteles ca nu am mai primit niciun raspuns ca ar fi fonduri disponibile.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 95
...
(1^1) Masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a caror acordare se prevede, potrivit dispozitiilor legale, incheierea de contracte sau conventii cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca, se acorda in limita sumelor aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj cu aceasta destinatie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
...

2. Cand vor avea fonduri nu veti mai putea beneficia deoarece nu mai sunt indeplinite conditiile.
Va multumesc pentru raspuns!

Cele bune,

Raluca IONITA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie angajare absolvent cateldestept cateldestept Am fost azi la AJOFM pentru incheierea unei conventii de acordare a subventiei pentru angajarea unor absolventi. Am fost trimisa la plimbare, pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Subventie articolul 80 emilia2012 emilia2012 am depus un dosar la ajofm pentru acordarea subventiei conform art. 80 din legea 76, fara sa depasesc un an de la absolvirea facultatii. Mi s-a comunicat că ... (vezi toată discuția)
Facilitati la angajare persoane peste 45 de ani ORIONIMPEX ORIONIMPEX Am angajat o persoana de peste 45 de ani aflata in evidenta AJOFM GALATI in luna ianuarie si am completat o conventie pentru obtinerea de facilitati.Acum 2 ... (vezi toată discuția)