avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Validitatea hotararii adunarii asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Validitatea hotararii adunarii asociatiei de proprietari in privinta platii anveloparii

In cadrul adunarii generale s-a votat acceptare oferetei primariei de sector in privinat anveloparii blocului.
Problema este ca pentru un bloc cu 80 de apartamente costul lucrarii estimat de primarie este de aproximativ 1 milion de EURO, suma din care asociatia va plati 20% ceea ce rezulta in plata unor sume intre 8000 si 12000 RON / apartament.
O alta problema este ca majoritatea celor care au votat se incadreaza la gratuitatea lucrarii(venituri <1700 ron/membru) , numarul platitorilor fiind foarte mic.
Intrebarea mea este daca o astfel de hotarare care ma obliga pe mine sa platesc o suma de aproximativ 12000 ron este considerata legala.Este o astfel de hotarare care afecteaza bugetul unei familii legala?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:12, 22 Martie 2016
In primul rand, trebuie sa retineti ca aveti la dispozitie 45 zile pentru a contesta in instanta hotararea.
Aveti nevoie de o copie a hotararii pentru a vedea exact ce au hotarat si in baza caror documente. Dupa ce aflati exact ce au hotarat vecini Dvs. va puteti gandi la o cale de atac. Suma este ,fara indoiala, exagerata...
Multumesc pentru raspuns dar as vrea sa aflu, mai exact, daca o astfel de hotarare poate fi contestata cu ceva sanse si daca singura posibilitate este la judecatorie.
P.S : Cele 45 de zile au fost respinse ca neconstitutionale
pione a scris:
P.S : Cele 45 de zile au fost respinse ca neconstitutionalen

Din cate stiu eu numai sintagma "de la adoptarea acesteia" este neconstituţională. Oricum daca asteptati prea mult se termina anveloparea si nu mai aveti ce contesta.
In primul rand informati oficial ,in scris, presedintele asociatiei asupra costurilor nejustificate. Daca nu primiti niciun raspuns ,judecatoria ramane singura varianta.
8000 ron / 120 luni (10 ani) = 66 lei/luna - nu este o suma mare.
Sigur economia facuta in sezonul rece este mai mare de 66 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
terentetalharu, utilizator
terentetalharu a scris:

8000 ron / 120 luni (10 ani) = 66 lei/luna - nu este o suma mare.
Sigur economia facuta in sezonul rece este mai mare de 66 lei.

Lucrati la primarie? =D>
Dupa sute de blocuri anvelopate,in Romania, nu exista nici macar 1 centimetru de studiu/analiza care sa dovedeasca eficienta acestui sistem .Sistem la care nemti au renuntat acum 60 ani. Tot ce se stie deocamdata cu certitudine despre anveloparea cu polistiren, este ca arde bine. Foarte bine chiar. Nu stiu daca merita pentru 66 lei /luna. :thumbup:

Alte discuții în legătură

Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc - chestiuni care mi se par dubioase maud maud Blocul unde locuiesc - un bloc de 7 scari - se reabiliteaza, cf. OUG 18/2009. Constructorul a venit deja si si-a instalat schelele la 3 dintre scari (la mine ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: cum se procedează când doar una dintre ele are dosarul aprobat? EUGENIA49 EUGENIA49 Un bloc cu 2 scări dar cu 2 asociații una din scări vor să anvelopeze blocul au tot dosarul aprobat .Cealaltă scara nu are dosar intocmit ptr. anvelopare ... (vezi toată discuția)