avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical si contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical si contract de munca pe perioada determinata

Sunt angajata la o firma cu contract pe peroada determinata pana la data de 17.08.2009 si am intrat in concediu medical cu inernare in spital pentru o perioada ce va depasi aceasta data, problemele de sanatate sunt grave si probabil va trebui sa ma pensionez pe caz de boala, inrebarea este: cepot sa fac daca sunt internata in spital si nu pot semna noul contract de munca sau daca firma nu mai doreste in aceste conditii sa-mi prelungeasca contractul? Mentionez ca am 56 ani, 33 ani vechime in campul muncii iar pana acum, de cand lucrez la aceasta firma nu am mai avut concedii medicale?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 11:24, 7 August 2009
Contractul inceteaza la data de 17.08.2009, iar concediul medical il va plati casa de asigurari de sanatate.
OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
Multumesc mult pentru raspuns! Daca se va incheia contractul de munca iar concediul medical va depasi data de 17.08.2009, unde voi prezenta concediul medical?
Va citez din Normele OUG 158/2005:
Art. 93. - (1) Drepturile la concedii şi indemnizaţii care s-au născut anterior situaţiei de încetare a activităţii angajatorului sau înainte de expirarea termenului pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(2) În vederea preluării în plată din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate a drepturilor care s-au născut anterior situaţiilor prevăzute la alin. (1), angajatorii sau, după caz, persoanele interesate depun următoarele acte la casele de asigurări de sănătate:
a) lista angajaţilor aflaţi în plată de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate;
b) situaţia plăţii lunare a drepturilor până la data depunerii documentaţiei;
c) actul legal prin care s-a dispus încetarea raportului de muncă, cu indicarea temeiului legal;
d) actele medicale şi alte acte prevăzute de lege pentru acordarea drepturilor;
e) în cazul expirării termenului pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, se mai depune şi copia de pe contractul individual de muncă, cu viza inspectoratului teritorial de muncă, după caz;
Va multumesc pentru raspuns! O zi buna va doresc!
Mai am o intrebare! Daca se va incheia contractul de munca, pot beneficia si de ajutor de somaj? Mentionez ca am avut contract de munca pe o perioada nedeterminata la o inteprindere timp de 32 ani, a incetat conf.art.55 lit."b" (cu plati compensatorii), iar apoi m-am angajat la o alta firma cu contract pe o perioada determinata(90% din angajatii acestei firme sunt cu acest tip de contract) si am lucrat aici 9 luni pana sa intru in concediu medical.Pot beneficia deci de ajutor de somaj daca contractul inceteaza la data de 17.08.2009?

Alte discuții în legătură

Concediu medical MorarM MorarM Buna seara, ce facem in situatia in care, suntem in concediu medical si firma angajatoare se inchide intre timp? cine plateste concediu medical? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada contractului de munca pe durata determinata dor582004 dor582004 Buna ziua, Fica mea este angajata printr-o firma de recrutare cu un contract pe durata determinata. La inceputul lunii viitoare este nevoita a efectua o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - cm perioada determinata maryang maryang Ma confrunt cu o situatie: Un salariat are contract de munca pe perioada determinata care a expirat pe 17.09.2009.Angajatorul nu mai doreste sa prelungeasca ... (vezi toată discuția)