avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri la divort

Buna ziua. Baiatul meu a achizitionat cu doi ani inainte de casatorie un apartament cu credit ipotecar avand tatal coplatitor, apartament ale carui rate au fost in mare masura 85% platite de tatal coplatitor, de cele mai multe ori indirect.
Sotia a facut un credit de nevoi personale si a achizitionat bunuri mobile tot inainte de casatorie.
Dupa 7 ani de casnicie, ce drepturi au fiecare asupra acestor bunurilor mobile si imobile?
Cel mai recent răspuns: ContSters237549 , utilizator 20:46, 16 Martie 2016
Cat la suta din credite sunt achitate ? In principiu, imobilul este bun propriu, la fel bunurile mobile. Datoriile sunt personale ale fiecarui sot.

Ce inseamna ca tatal coplatitor a platit de cele mai multe ori indirect ?

Solutia depinde de f multe variabile, de cine a platit/ plateste ratele, cine a locuit/locuieste in imobil, perioada de timp cat s-au platit ratele, cine a folosit bunurile mobile, cine ce salarii/venituri a avut etc
indirect, adica i-a dat bani baiatului sa achite rata, in locuinta stau doar proprietarul si sotia s-a achitat cca 20%, bunurile mobile unt de folosinta comuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului Raz2k Raz2k Doresc sa ma casatoresc, iar parintii mei mi-au oferit jumatate din suma de bani necesara achizitionarii unui apartament, urmand sa fac credit ipotecar doar pe ... (vezi toată discuția)
Cum se impart bunurile intre soti la partaj mimunku mimunku Buna ziua, Am o intrebare aparent simpla. Eu si fosta sotia am divortat in urma cu cativa ani. Avem un copil care i-a fost incredintat prin hotarare ... (vezi toată discuția)