avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Drept comercial. Ce tip de contract trebuie?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Drept comercial. Ce tip de contract trebuie?

Vă salut pe toți! Societatea A a funcționat într-un spațiu închiriat, pe care l-a amenajat conform specificului activității sale, atât cu utilaje cât mai ales cu instalații, pereți, separatoare, climatizări șamd. Activitatea nu prea a mers, actualmente este oprită, astfel încât A oferă societății B spațiul cu dotările aferente. Chiria pentru spațiu va fi plătită de B proprietarului clădirii, dar ce contract trebuie încheiat între A și B pentru ca noul chiriaș (B) să achite fostului, în 36 rate lunare, contravaloarea instalațiilor și amenajărilor făcute de acesta (aprox. 30.000€)? De leasing nu cred că merge, A nefiind o societate de leasing, ci de producție. Dacă A emite o factură către B, atunci A va trebui să plătească încă de la început TVA pentru întreaga sumă. Ce fel de contract trebuie?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ssarmiss , utilizator 00:19, 24 Martie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Problema nu e cu sub-închirierea, ci cu tipul de contract prin care o societate îi vinde alteia bunuri tehnologice, echipamente, în 36 rate lunare. Fără ca vânzarea să genereze obligația ca vânzătorul să achite toată TVA odată. Cumpărătorul achită bunurile treptat, în rate, iar tot treptat ar trebui și vânzătorul să plătească TVA. Nu să fie obligat ca, la început, la emiterea facturii, să plătească TVA pentru toată suma facturată dar încă neîncasată, de 30.000€.
Nu am spus că spațiul ar fi al meu. Încerc să îmi ajut un bun prieten (cumpărătorul, noul chiriaș) să nu ia o decizie greșită.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbunatatire spatiu inchiriat birta birta am un contract de inchiriere de la persoana juridica in care se specifica compensarea chiriei cu cheltuielile de imbunatatire spatiu.care sint inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva mijloc fix Pop I Pop I Am urmatoarea situatie:In anul 2007 am achizitionat un cap tractor.In decembrie 2009,acest auto a fost distrus complet in urma unui accident .In acest sens ... (vezi toată discuția)