Ma aflu in situatia de a ocupa sub forma de interimat un post de conducere intr-o institutie publica.
Pregatirea profesionala detinuta in prezent este cu studii ssd, dar din iulie 2015 m-am inscris si am fost acceptat la completare de studii intr-o universitate de stat conform legii, perioada necesara si suficienta pentru cazul meu fiind de 2 ani.
Am primit o decizie a managerului in octombrie 2012 pentru aceasta functie interimara.
Conform L 284/2010 cu completarile si modificarile ulterioare, art. 15, va rog sa-mi explicati de la ce data curge termenul de 5 ani in care trebuie completate studiile, de la publicarea legii in ianuarie 2011 sau de la data numirii in functia interimara respectiva.
Mentionez in mod suplimentar ca la data aparitiei legii sus mentionate nu detineam functie de conducere.
Va multumesc.
Potrivit textului de lege, persoanele care la data intrării în vigoare a prezentei legi ocupă funcţii în condiţiile prevăzute la art.15 alin. (3) vor beneficia de o perioadă tranzitorie de 5 ani în care să obţină nivelul de studii prevăzut de lege pentru exercitarea funcţiei de conducere.
In acest caz, termenul curge de la data intrarii in vigoare a legii.
Legea se refera numai la persoanele care la data intrării în vigoare ocupa funcţii de conducere.