avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cat primeste o firma pentru angajarea unui absolvent ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cat primeste o firma pentru angajarea unui absolvent de studii superioare ?

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri, de fapt nu stiu unde sa caut, in ce lege.

Stiu ca acum 1-2 ani firmele care angajau un absolvent de studii superioare care nu a avut niciodata carte de munca primeau de la stat echivalentrul salariului minim (aproximativ 10 milioane?). Ma poate ajuta cineva cu detalii despre cat se mai primeste acum si in ce conditii ?

Deasemenea care este suma pentru angajarea unui absolvent de studii medii si care este somajul pe care il primeste un absolvent de studii superioare si pentru cat timp (9 sau 12 luni?)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra_Latescu , utilizator 17:55, 8 Septembrie 2011
Referitor la legea 76/2002 art. 80 - ce se intampla daca dupa o perioada de 1 an plec de la firma? am mare nevoie de raspuns ms
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
crinita, utilizator
Buna ziua

Sunt absolventa in iunie 2011. In luna august mi-am depus dosarul la somaj. As dori sa va intreb, daca de la 1 octombrie voi incepe studiile la masterat, angajatorul care ma va angaja mai poate beneficia de acea subventie lunara de 1.5 * 500 lei ?
1. Daca in timp ce primiti indemnizatia de somaj va inscrieti la masterat pierdeti indemnizatia de somaj si, nemaifiind inscris la Agentia de Somaj, ulteriorul angajator nu va mai beneficia de subvetiile prevazute de legea 76/2002.
2. Ar fi mai bine intai sa va angajati, angajatorul va beneficia de subventii si in timp ce sunteti angajat puteti fi si masterand daca puteti sa imbinati programele in asa fel incat sa le impacati pe amandoua.
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns, domnule Tudor Valeriu :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolventa de master 2014 (fara dizertatie) intru in categoria de absolventa 2014? Mariuca1234 Mariuca1234 In iulie 2014 am finalizat masterul insa nu mi-am prezentat lucrarea de dizertatie, urmand sa fac acest lucru in februarie 2015. Pe listele finale de la ... (vezi toată discuția)
Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Angajare, cuantum subventie ContSters146176 ContSters146176 Buna ziua, Am fost angajat ca angent de vanzari cod 341904....si angajatorul va primi subventii de la stat ca tanar absolvent de facultate conf art.80 din ... (vezi toată discuția)