Am cateva nelamuriri, de fapt nu stiu unde sa caut, in ce lege.
Stiu ca acum 1-2 ani firmele care angajau un absolvent de studii superioare care nu a avut niciodata carte de munca primeau de la stat echivalentrul salariului minim (aproximativ 10 milioane?). Ma poate ajuta cineva cu detalii despre cat se mai primeste acum si in ce conditii ?
Deasemenea care este suma pentru angajarea unui absolvent de studii medii si care este somajul pe care il primeste un absolvent de studii superioare si pentru cat timp (9 sau 12 luni?)
Sunt absolventa in iunie 2011. In luna august mi-am depus dosarul la somaj. As dori sa va intreb, daca de la 1 octombrie voi incepe studiile la masterat, angajatorul care ma va angaja mai poate beneficia de acea subventie lunara de 1.5 * 500 lei ?
1. Daca in timp ce primiti indemnizatia de somaj va inscrieti la masterat pierdeti indemnizatia de somaj si, nemaifiind inscris la Agentia de Somaj, ulteriorul angajator nu va mai beneficia de subvetiile prevazute de legea 76/2002.
2. Ar fi mai bine intai sa va angajati, angajatorul va beneficia de subventii si in timp ce sunteti angajat puteti fi si masterand daca puteti sa imbinati programele in asa fel incat sa le impacati pe amandoua.
Avantaj angajator
maryah
Buna ziua!
As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie.
Si daca exista ... (vezi toată discuția)