avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare / vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare / vecini

Problema mea ar fi urmatoare: am cump un apart si in mai am inceput renovarea cu o echipa pe care o credeam buna... Aproape de sfarsit, dupa ce gresia/ faianta au fost puse, varuit peste tot, am inceput sa descoperim ca diverse tevi prin perete nu sunt bine "legate" si am inceput sa dam jos placi de faianta (si acum ne gandim ca tb sa incepem sa spargem si pereti). Chiar si pe parcursul lucrarilor au mai existat mici scurgeri si a fost o singura teava din care a curs si 2 etaje mai jos. Problema cea mai mare este vecina de dedesubt care ne ameninta mereu cu judecata... Tin sa mentionez ca ne-a facut reclamtie la primarie si a trebuit sa platesc amenda si sa-mi fac dosar pt daramare perete si inlocuit instalatia electrica. Initial i-am spus ca-i varuim, dar dupa ce am dat 1500 la primarie, am renuntat la acest gand. I-a chemat si pe cei de la asigurari sa-i ia mostre de praf din casa (care zicea ca e de la noi, cu toate ca la noi 2 sapt nu lucrase nimeni) .Acum 2 zile a venit la usa la 10.30 pm si nu i-am raspuns, iar a doua zi am sunat , ne-a zis ca iar am inundat-o, dar nu a vrut sa ne spuna unde, ca sa putem repara. Eu personal cred ca e sclerozata...
Intrebarea mea este: pt ce ar putea sa ne dea in judecata si care ar fi rezultatul unei astfel de actiuni. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:59, 7 August 2009
Sclerozata sau nu are dreptul sa i se plateasca daunele pe care i le-ati produs prin inundarea apartamentului! daca va da in judecata va castiga aceste daune cu conditia sa se demonstreze printr-o expertiza tehnica faptul ca a fost inundat apartamentul ei de la etajul superior , respectiv de la apartamentul dvs!
Parerea mea este sa discutati amiabil cu doamna si sa ii reparati eventualele stricaciuni!
B-)
Am incercat amiabil, dar ne inchide telefonul si nu ne deschide, ca zice ca e aparata de art 24 din constituie. Eu o intrebam unde ii curge (ca la mine era totul uscat) ca sa stim unde sa reparam, iar ea imi spunea ca sunt necivilizata si ca imi bat joc de apartamentul ei.
Singura dauna mare ar fi un perete din bucatarie, pt ca restul au fost doar 1-2 pete care s-au uscat.

Plus ca a zis ca-i da in judecata pe cei care ne-au lucrat. Adica, nu-i dam noi in judecata ca ne-au facut apart praf, si ii da ea?

Multumesc pt raspuns
In regula . Dumneavoastra ati incercat sa reparati un rau deja facut . Incercati sa discutati cu administratorul imobilului fiindca sigur poate sa poarte o discutie civilizata cu aceasta doamna! Incercati sa evitati scandalul fiindca nu va va ajuta !
In rest , pana la stingerea acestui conflict , nu prea aveti ce sa faceti.
Rabdarea este singurul lucru de care aveti nevoie!
:)
:))
Asa am zis si eu ca tb sa avem rabdare, dar mi-e ca nu mai mai tin nervii...
Cat despre administrator, a zis sa nu-l implicam (ca doamna vrea sa-l ia martor la proces), ca el e adim pe spatii publice, nu pe proprietatile private :))

Deci astept..
Merci
Exact. este tot ceea ce puteti face . Nu vreau sa lansez supozitii dar genul asta de persoane se enerveaza repede si intr-o anumita perioada de timp le trece!
Oricum , in caz de proces puteti in fata instantei sa va angajati la remedierea si repararea peretilor afectati de acea inundatie.:)

Alte discuții în legătură

Inundatii Adyn@ Adyn@ Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cand am nevoie de un avocat? geo600 geo600 Buna seara! De mai bine de 1 an am nenumarate probleme cu vecinii de la etajul 3, noi locuind la etajul 4. Ne-au acuzat din zeci de motive false, dar acum a ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)